Пять цікавих фактів про користь гречки

485

1. За вмістом незамінних амінокислот білок гречки наближається до продуктів тваринного походження і тому вважається майже рівноцінною заміною м’яса. При цьому засвоюється гречка набагато краще.

2. Гречка стабілізує рівень цукру в крові. Після вживання гречаної каші в їжу, рівень цукру підвищується повільно, а не стрибкоподібно, як при вживанні інших углеводсодержащих продуктів.

3. Гречана крупа багата фолієвою кислотою, яка сприяє підвищенню загальної стійкості організму до несприятливих факторів зовнішнього середовища.

4. Гречка — екологічно чистий продукт. Це чи не єдине рослина, яка не вдалося геномодифицировать. Всіляких нітратів, пестицидів і гербіцидів в грече немає. Це рослина не потребує хімікатах. Воно прекрасно розвивається без добрив, а з бур’янами і шкідниками справляється без сторонньої допомоги.

5. Одним з найважливіших властивостей гречаної крупи є захист від раку. Завдяки вмісту в ee складі флавонидам, гречка перешкоджає зростанню пухлин. Це особливо важливо при сучасній екологічній обстановці. Крім протиракових властивостей, вживання гречки знижує ризик тромбозу, сприяє очищенню судин від «поганого» холестерину й перешкоджає розвитку серцево-судинних захворювань.