ДОМАШНІЙ СИР: 5 КРАЩИХ РЕЦЕПТІВ

307

Свій домашній сир можемо зробити не гірше імпортного!

ДОМАШНІЙ СИР: 5 КРАЩИХ РЕЦЕПТІВАроматний домашній сир

Інгредієнти: 1л кефіру 1л молока 6 яєць 4 ч. ложки солі (або за смаком) 1/3 ч. ложки червоного гострого перцю щіпка кмину 1 зубчик часнику невеликий пучок різної зелені: кріп, кінза, зелена цибуля

Приготування:

1. У каструлю вилити молоко і кефір, поставити на плиту. Не доводячи до кипіння, влити тонкою цівкою в гарячу молочно-кефірну суміш злегка збиті з сіллю яйця. Довести до кипіння і варити цю суміш, помішуючи, на невеликому вогні кілька хвилин до моменту відділення сироватки.
2. Зняти з вогню, дати охолонути 1-2 хвилини і додати дрібно подрібнену зелень і кр.перець, видавити зубчик часнику (або що-небудь на свій смак)
3. Вилити масу в друшляк, вистелений марлею, складеною в 2 шари. Вирівняти сирну масу ложкою.
4. Закрутити марлю вузлом, дати стекти сироватці. Потім марлю розкрутити, що утворився круглячок сиру прикрити краєм марлі, зверху укласти блюдце і поставити на блюдце який-небудь гніт (підійде, наприклад, банку з водою, закрита кришкою).
5. Прибрати в холодильник на кілька годин. І все. Наприклад, ввечері зробили і прибрали в холодильник, а вранці вже можна їсти на сніданок. Відмінно з чорним хлібом і помідорами.

ДОМАШНІЙ СИР: 5 КРАЩИХ РЕЦЕПТІВДомашній сир «Паприка»

Починається все з того, що ми робимо звичайний панір. Тобто майже доводимо молоко до кипіння і додаємо на 2 л. молока 0,5 ч. л. лимонної кислоти. Коли відокремилася сироватка, зливаємо її через сито з марлечкой, відразу ж вийшов ще м’який і гарячий панір додаємо: — будь-яку зелень (я брала петрушку, можна додати базилік, кріп тощо) — кумін 1 ч. л. — кмин 1 ч. л. — паприку 1 ч. л. Паприка повинна бути не мелена, а шматочками. Насправді можна класти трохи менше спецій. Тепер швидко перемішуємо сир і загортаємо зверху марлю. Ставимо під прес на 40-60 хв. Пресом може служити каструля з сироваткою. Тепер додаємо в сироватку сіль із розрахунку 3 ст. л. солі на 1 л сироватки. Розгортаємо наш сири кладемо його в сироватку. Через добу чудовий сир готовий. Якщо брати сільське молоко у бабусь, яке зазвичай буває дуже жирним, то сир по консистенції нагадує звичайний магазинний сир, а якщо брати звичайне магазинне молоко, сир «розшаровується» як сулугуні. З таким сиром можна робити бутерброди, але він такий смачний, що ми його з’їли просто так, до бутербродів справа не дійшла ?

ДОМАШНІЙ СИР: 5 КРАЩИХ РЕЦЕПТІВДомашній сир

Інгредієнти: 1 літр молока 400 г сметани 1 ст. л. солі 4 яйця
Приготування: Молоко з сіллю закипить, додати сметану з яйцями. І помішуючи довести до кипіння, вилити на друшлаг, застелене марлею. І під прес години на 3.

ДОМАШНІЙ СИР: 5 КРАЩИХ РЕЦЕПТІВДомашній сир твердий

Інгредієнти: 2 л молока (молоко ідеально домашнє, можна пастеризоване, але не стерилізоване для тривалого зберігання) 2 ст. л. солі 6 яєць, 400 г сметани 200 г кефіру

Спосіб приготування: Поки закипає молоко з сіллю. збиваєте яйця зі сметаною. Тонко вводите яєчно-сметанную суміш, помішуючи, додати кефір і доводите до кипіння (не кип’ятити). Після всіх ваших маніпуляцій молоко повинно згорнутися. Викладіть масу на дрібне-дрібне сито або марлю), дати стекти сироватці. Сир завертаєте в марлю, покласти під вантаж і в холод на 4-5 годин.Чим важче вантаж, тим твердіше сир. Можна експериментувати з добавками (оливки,маслини,перець гострий і т. д.)

ДОМАШНІЙ СИР: 5 КРАЩИХ РЕЦЕПТІВДомашній твердий сир з перцем і кропом

Для сиру: 2 л пастеризованого (обов’язково) молока(за рецептом 1,5 л) 500 мл скисшего молока (в рецепті було 400) 4 яйця 9 за рецептом 3 шт.) 1 неповна ч. л. солі (в рецепті не вказано скільки) Добавки можуть бути будь-які: Червоний солодкий перець, кріп

Приготування: 0,5 л пастеризованого молока заквасити, можна просто залишити при кімнатній температурі на 2-3 доби. Я для швидкості процесу нагріла до 40 градусів (приблизно, трохи тепле), додала ложку кефіру і залишила на кухні, через добу кислятина була готова. 1,5 літра молока, поставити на вогонь і довести до кипіння. Цим часом 4 яйця і кисле молоко збити вручну, віночком до однорідності до стану сметани. Як молоко закипить, зробити самий маленький вогонь і, постійно помішуючи ввести кисло-яєчну суміш. Помішуючи, довести суміш до поділу на створожившуюся частина і прозоро-жовтувате сироватку. У мене процес зайняв десь 7-10 хвилин. Потім відкинути на сито або друшляк, застелений марлею і дати стекти всій рідини. Поки стікає рідина перчик нарізати дуже дрібно, кріп також порубати… Обережно ввести в сирну масу і під прес.

ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ!