Авокадо — дуже смачний і поживний фрукт, корисний для нашого здоров’я. При цьому, ми звикли використовувати тільки м’якоть, позбавляючись від кісточки в серцевині плоду. Не варто поспішно з нею розлучатися — кісточка авокадо може бути ефективним натуральним засобом у вирішенні проблем з шкірою, лікуванні болю в м’язах і суглобах.
Чому варто залишити кісточку? Близько 70% всіх амінокислот укладені в кістці плода, вона також багата розчинною клітковиною.
Корисні властивості
Попереджає розвиток серцево-судинних захворювань, допоможе при високому рівні холестерину і тригліцеридів і захистить від коронарних артеріальних хвороб. Допомагає зміцнити захисні властивості організму і сприяє більш швидкому одужанню після недуг, викликаних грибками і паразитами. Спалює жир і сприяє схудненню: природою закладено так, що в кісточці авокадо містяться основні речовини, що спалюють жир з м’якоті плоду. Клітковина у складі кісточки покращує транзит їжі в кишечнику і приносить відчуття ситості.
Закріплює: ідеально підходить при діареї і запаленні шлунково-кишкового тракту.
Підвищує лібідо і є природним афродизіаком.
Оздоровлює і допомагає при втоми і стомлюваності.
Заспокоює біль у суглобах і м’язах.
Перешкоджає розвитку пухлин завдяки вмісту флавонола.
Попереджає епілепсію.
Швидко позбавляє від прищів, фурункулів.
Регулює роботу щитовидної залози.
Має омолоджуючий ефект як при внутрішньому, так і при зовнішньому застосуванні, сприяє виробленню колагену в шкірі.
Є натуральним засобом лікування астми.
На жаль, кісточка авокадо дуже гірка на смак. Для того, щоб вживати її всередину, необхідно зняти верхню коричневу шкірку, дрібно порізати внутрішню частину і запекти на повільному вогні. Вміст кісточки повинна підрум’янитися і придбати золотисто-червонуватий відтінок. Остудивши і трохи підсушивши, його можна подрібнити в кавомолці, а потім використовувати у вигляді:
Відвару: прокип’ятити в гарячій воді протягом 10 хвилин. Потім відвар потрібно остудити і приймати протягом дня.
Приправи або харчової добавки для салатів, супів, печені, рису, пасти і інших страв.
Зверни увагу: зловживання кісточкою авокадо може призвести до запорів кишечника, оскільки кісточка містить таніни.
Застосування в косметичних цілях
Кісточку з авокадо можна використовувати для зовнішнього застосування. У цьому випадку її:
подрібнюють, змішують зі спиртом і настоюють протягом тижня. Такий засіб можна застосовувати при масажі і розтиранні м’язів і суглобів. При мігрені спиртовий настій м’яко втирають в скроні і потилицю.
подрібнюють і змішують з невеликою кількістю гарячої води до отримання пасти. Такий крем підсушує прищі, фурункули і загоює шкіру. Необхідно покласти пасту між двома шматочками марлі і прикласти до ураженого місця на 5-10 хвилин. Процедуру можна повторювати щодня до одержання потрібного ефекту.
подрібнюють (не запікаючи) і змішують з касторовою олією, потім настоюють 1 день. Після засіб використовують для блиску і сяйва волосся, а також для боротьби з їх наслідками. Нанеси засіб на шкіру голови і м’яко масажуючи, закрий голову шапочкою і рушником і залиште маску на волоссі на 1 годину. Через деякий час промий волосся теплою водою і шампунем.Така маска не рекомендується для жирного волосся.
перемелюють та використовують у якості абразивного ингредиентасредств для пілінгу шкіри (ти можеш змішати порошок з оливковою, мигдальним чи іншим натуральним маслом). У цьому випадку кісточка авокадо допоможе відлущити і тонізувати шкіру.
Як не дивно, порошок з кісточки авокадо, змішаний з сиром і борошном, допоможе позбавити будинок від щурів і мишей.