Напої для нормалізації обміну речовин

515

Сьогодні ми розповімо Вам про те, як приготувати у себе на кухні прості, але дуже смачні і корисні напої, які допоможуть швидше скинути зайві кілограми!

Як нормалізувати обмін речовин? – перевірені напої і відвари:

Рецепт перший.

Для приготування рябинного напою для нормалізації обмінних процесів організму необхідно змішати сім частин, добре просушених горобиновий ягід з трьома частинами кропиви дводомної (можна використовувати як свіжу, так i висушену рослину). Тепер залийте приготовану суміш (дві – три чайні ложечки) двома повними склянками киплячої очищеної води, а потім проваріть на водяній бані не менше десяти хвилин. По завершенні вказаного часу потрібно зняти відвар з плити, накрити кришкою і залишити в теплому місці на три – чотири години. Проціджене через два шари чистої марлі засіб приймають по половині склянки через кожні чотири години на протязі всього дня.

Рецепт другий.

Ще один чудовий напій для нормалізації обміну речовин – знежирений кефір! Але щоб посилити дію цього кисломолочного продукту в нього додають червоний перець (порошок), імбир або корицю (по половині чайної ложечки). Даний напій спалює зайві жири, а також знижує відчуття голоду, тому дієтологи рекомендують використовувати в розвантажувальні дні.

Рецепт третій.

Щоб приготувати наступний напій потрібно заздалегідь заготовити такі інгредієнти: дюжину листочків м’яти перцевої, один свіжий огірок, один великий лимон, чайну ложечку імбирного кореня і вісім повних склянок води (приблизно два літри). Ретельно змішайте в блендері всі інгредієнти і залиште напій на ніч на нижній полиці холодильника. Вживають напій протягом дня по половині склянки.

Рецепт четвертий.

Для приготування імбирного напою для нормалізації обмінних процесів необхідно очистити невеликий шматочок імбирного кореня, натерти його на дрібній тертці і залити гарячою очищеною водою. Після цього поставте ємність з приготованою сумішшю на невеликий вогонь і проваріть настій п’ятнадцять хвилин. Потім додайте в відвар рідкий мед і лимонний свіжовіджатий сік. Дайте напою настоятися під кришкою півгодини, після чого процідіть його через сито або марлю і вживайте замість води протягом дня.

Рецепт п’ятий.

Заваріть двома склянками гарячої очищеної води дві чайних ложечки якісного зеленого чаю, після чого дайте йому настоятися п’ять – сім хвилин, а потім додайте в настій два стручки кардамону і тридцять – тридцять п’ять грамів подрібненого на тертці імбирного кореня. Щоб додати напою ароматні нотки в нього кладуть пару паличок гвоздики і трохи кориці. Доведіть суміш до кипіння, додайте ложечку рідкого меду і дайте відвару настоятися. Проціджений напій вживають чотири – п’ять разів на день по половині склянки протягом дня.