Продукти, які містять кальцію в рази більше, ніж молочні!

270

Більшість людей вважають, що залишаючись без молочних продуктів, вони не отримають достатньої кількості кальцію. Однак, незважаючи на те, що молочні продукти є одними з найбагатших джерел кальцію, вам не потрібні молочні продукти, щоб отримати достатню кількість кальцію для свого організму.

Існують різні немолочні джерела кальцію, такі як сардини, мигдаль і темна листова зелень (крес-салат, шпинат, кале і рукола).

Одним з найбільш багатих і найбільш корисних джерел кальцію серед них є тахині.

Харчові переваги Тахін

Тахін виготовляється з насіння кунжуту і містить найвищу концентрацію кальцію. Насправді, тахін дає вам більше кальцію, ніж склянку молока!

Тільки 35 грамів цього продукту дають вам 35 відсотків вашого необхідного кальцію. Це також чудове джерело вітамінів групи В і вітаміну Е, а також основних мінералів, таких як залізо, лецитин, фосфор, калій і магній.

Найкраща новина про тахін полягає в тому, що завдяки своєму высокощелочному змістом її харчові речовини легко засвоюються організмом.

Тахін пропонує широкий спектр переваг для здоров’я, таких як зниження високого кров’яного тиску, поліпшення сну, запобігання спазму дихальних шляхів при астмі, зниження симптомів ПМС, зниження рівня холестерину, запобігання нападів мігрені у тих, хто страждає від них, запобігання остеопорозу та багато інших.

Тахін — досить універсальний інгредієнт, і його можна використовувати різними способами.

Більшість що продаються в магазинах тахін готується з насіння кунжуту. Але вони можуть містити хімічні харчові добавки. Приготувати тахін будинку дуже просто і ви отримаєте більш якісний продукт харчування, який принесе огромню користь вашому здоров’ю.

Інгредієнти:

300-400 грам насіння кунжуту
3-4 столові ложки нейтрального масла, такого як кунжутне масло або оливкова олія
щіпка рожевої гімалайської солі або морської солі

Приготування:

Насіння кунжуту промити і висушити на повітрі або в духовці при низькій температурі (50-70 градусів) протягом 3-5 хвилин або ж на сковорідці на повільному вогні. Кунжут не смажити до жовтого або коричневого кольору, так як він буде втрачати багато цілющих властивостей.

Дозвольте насінню охолонути і помістіть їх в блендер або кухонний комбайн. Подрібніть насіння до однорідного стану.
Додайте 3-4 столові ложки олії (оливкова або кунжутне масло) і знову ретельно перемішайте.