Що краще додати в чай, щоб отримати максимум користі і насолодитися його ароматом

277

1. Гвоздика
Полегшує головний біль і робить дихання свіжим. Чай c гвоздикою допоможе після важкого дня заспокоїти нерви і навести порядок в думках.

2. Чебрець
Допоможе після ситного застілля, налагодити травлення і прибирати неприємні відчуття в області шлунка.

3. Імбир
Стимулює захисні функцію імунної системи і зігріває після довгої прогулянки на холоді. Пийте чай c імбиром, якщо раптом намочили ноги, перемерзли або після перенесеної застуди, ГРВІ, грипу.

4. Кориця
Приводить в норму вміст цукру в крові, тому чаєм c корицею непогано запивати солодощі і хліб c сиром.

5. Чай c м’ятою
Допоможе заснути і прокинутися c відновленими силами, так як має властивість заспокоювати нерви, знімати стрес.

6. У цих спеціях: ваніль, кориця, чебрець, імбир, гвоздика рівень антиоксидантів вище, ніж в грибах, овочах і навіть свіжих ягодах.
А ось чаї c фруктами не можуть похвалитися стількома корисними властивостями. Навіть лимон, який як відомо містить велику кількість вітаміну С, втрачає його, потрапляючи в окріп.