Проросла, або пророщена пшениця — не новина, не наукове відкриття, її використовували ще в древні часи, в народі накопичився великий досвід її застосування для профілактики та лікування. Зерно — це дрімаючий організм, в якому під оболонкою зберігається своєрідна енергія для продовження свого роду.
Це відбувається в момент проростання — народження нової рослини. На це природа дає найцінніше для живлення нарожденного молодого рослини, що в ній є: ензими й інші цінні речовини. Використовуючи проростки пшениці, ми вживаємо найважливіше харчування природи.
Ось що пише про пророщеної пшениці дослідник Ені Вагмор: «Проводиться протягом 20 років велика експериментальна робота повністю підтверджує ефективність стимулюючої дії проростків пшениці, цього природного еліксиру життя — на координацію розвитку людського організму в будь-якому віці, на організацію обміну речовин і нервової системи».
Нещодавно вченим стало відомо, що проростки пшениці — геніальні сміттярі, вони розбирають життєво небезпечні сміттєзвалища і завали в організмі, забезпечуючи природну чистоту. Вони здатні розчиняти клейковину, що утворюється в кишечнику, і захищають від страшного захворювання — раку.
Ось висновок вчених і натуропатов про користь вживання пророщеної пшениці. Проростки пшениці:
Регулюють, відновлюють і стабілізують правильне дію життєво важливих функцій організму в будь-якому віці
Омолоджують і стабілізують всі системи організму.
Розсмоктують різні новоутворення злоякісної і доброякісної пухлини, поліпи, фіброми.
Збагачують кров киснем.
Підвищують витривалість організму до кисневої недостатності.
Підвищують витривалість організму до холоду.
Гасять різні інфекції і запальні процеси.
Виводять з організму продукти життєдіяльності клітин, отрути, зайвий холестерин і інші шкідливі речовини.
Підвищують імунітет.
Повертають гостроту зору.
Загоюють рани.
Відновлюють волосся.
Зміцнюють всю серцево-судинну систему.
Сприяють активному довголіттю.
Благорасполагают, заспокоюють душу людини.
Проростки усіх зерен корисні, але краще брати пшеницю, яка має в собі найбільш корисні для лікування і профілактики речовини і зручна для приготування. Нижче наведено 2 способи пророщування зерен пшениці.
Спосіб 1. Для пророщування беруть 80-100 г пшениці, промивають її в проточній воді 2-3 рази. Зерна пошкоджені і недостиглі викидають. Промиту пшеницю розстеляють шаром не більше 2-3 см у фарфоровій або іншому посуді. Потім заливають цю пшеницю водою так, щоб верхній шар зерен тільки торкався до поверхні води. Все це накривають марлею. Головне — забезпечити зерна вологою, повітрям і теплом — до 22 градусів. Через 24-30 годин пшениця покаже білі проростки. Після того, як вони стануть довжиною 2-3 міліметра, пшеницю потрібно обов’язково знову промити. Це і є проросла пшениця. Для зручного використання її потрібно подрібнити на м’ясорубці або кавомолці. Ось таку пророслу пшеницю жують — повільно і ретельно, наприклад, 1 чайну ложку жувати одну хвилину, зробивши при цьому 50-60 жувальних рухів. Це головний процес отримання організмом природного еліксиру, який утворюється в роті.
Ті, у кого пророщена пшениця жується з працею, можуть робити так: у товчену пшеницю додати 1-1,5 склянки води, розмішати до однорідної маси, потім віджати — буде пшеничне молоко, яке також корисно.
Спосіб 2. Увечері залити 2 ст. ложки пшениці (порція на 1 людини) і залишити на ніч. Пшеницю беруть твердих сортів. Вранці вилити воду, прополоскати зерно, знову злити воду і поставити баночку під кутом 45 градусів дном вгору, попередньо накривши баночку марлею під гумку. Так як зерна розмокли, вони розподіляються по стінках баночки, а марля не дає їм висипатися. Через кілька годин зерна проклюнуться, їх треба сполоснути, і… все готово. Таким же чином можна пророщувати не тільки зерна пшениці, але і інші зерна.