Чому не йде зайва вага, навіть якщо їсте здорову їжу і регулярно тренуєтеся

493

Печінка є найважливішим органом, який має понад 400 функцій в організмі. Його основна функція — очищати організм від токсинів.

Інші функції включають виробництво жовчі (лужне з’єднання, яке допомагає травленню), регулювання зберігання глікогену, виробництво гормонів, розкладання еритроцитів, синтез білка плазми. Він також зберігає багато важливих вітамінів і мінералів, таких як вітамін А, вітамін D, вітамін В12, вітамін K, залізо і мідь.

На першому етапі детоксикації печінка використовує ферменти для перетворення отруйної речовини в менш шкідливі речовини.

Фаза 2 детоксикації печінки включає змішування токсинів з іншими молекулами для підвищення їх водо розчинності. Це дозволяє організму безпечно видаляти накопичені токсичні речовини.

Люди, які добре знають про важливість печінки, намагаються жити більш здоровим способом життя, який базується на органічних продуктах, чистій воді, регулярних фізичних вправах і використання нетоксичних засобів особистої гігієни та миючих засобів.

Однак іноді навіть цього недостатньо, тому що кожен день ми піддаємося впливу великої кількості токсинів. Багато факторів, такі як забруднене повітря, забруднений грунт і вода, а також пластмаси створюють серйозний ризик для нашого здоров’я, і ми нічого не можемо зробити для їх контролю.

Але все ж цей негативний факт не повинен заважати нікому, і всі ми повинні дотримуватися здорової повсякденному житті, тому що це найкращий шанс залишатися здоровим.

Коли у печінки занадто багато роботи протягом тривалого періоду часу, вона починає функціонувати належним чином, і замість того, щоб вимивати токсини з організму, печінка тримає їх в жировій тканині, де вони залишаються, поки функція печінки не покращиться, і можна буде їх безпечно видалити.

Ось чому іноді ви не втрачаєте зайву вагу, навіть якщо ви їсте здорову дієту і регулярно тренуєтеся.

Ось симптоми перевантаженість печінки!

Хронічна втома
Головний біль і мігрень
Мозковий туман
Тривога і депресія
Негативні емоції
Хронічна суглобова або м’язова біль
Біль у животі
Проблеми з переварюванням жирів
Алергії
Газ, здуття, запор, діарея
Гормональний дисбаланс і раптове збільшення ваги
Вугри або інші проблеми шкіри
Неприємний запах з рота
Надмірна пітливість

Уникайте перероблених продуктів.

Застосовуйте збалансовану дієту, комбінуючи цілі продукти, високоякісні рослинні білки, пророслі зерна, ферментовані продукти, сирі горіхи і насіння.

Усуньте запальні масла, такі як ріпак, кукурудза, соя та соняшник.

Пийте велику кількість чистої води.

Збільште споживання здорових цілющих жирів, таких як кокосове масло, лляне масло і конопляну олію.

Отримаєте достатню кількість клітковини — не менше 35 г в день.

Хороші джерела волокна включають насіння чіа, артишоки, насіння золотистого льону, авокадо, брокколі і брюссельську капусту.

Позбутися від очищених цукрів, таких як коричневий / білий цукор, тростинний цукор.

Не вживайте фруктозу більш 20 г — 25 г на день: агаву, глюкозо-фруктозу (кукурудзяний сироп з високим вмістом фруктози) або фрукти з високим глікемічним / фруктозою.

Їжте більше листя зеленого кольору з-за їх високого вмісту магнію, фолата, вітаміну С і вітаміну Ст.

Споживайте джерела амінокислот: сирий шпинат, петрушка, капуста, буряк.

Їжте продукти, багаті сіркою, такі як брокколі, брюссельська капуста, часник, цибуля, спаржа і капуста.

Артишок — це овоч захищає і підтримує функцію печінки, збільшуючи виробництво жовчі. Його велика кількість волокон добре підходить для детоксикації і знижує рівень холестерину LDL (поганий).

Куркума: куркумін, активний інгредієнт в куркумі, добре відомий своїми численними перевагами для здоров’я, такими як допомога ферментів, які відповідають за вилучення канцерогенів. А також викликає регенерацію уражених клітин печінки за її потужних антиоксидантних та протизапальних властивостей.

Розторопша: Це, мабуть, найкраща трава для печінки. Вона містить силімарин, який є активним компонентом, відомим своїми потужними протигрибковими, антивірусними, антиоксидантними і протизапальними властивостями. Це дивовижне рослина захищає клітини печінки від ушкоджень, які можуть бути викликані вірусами, токсинами, алкоголем і ліками