ЩО РОБИТИ ЯКЩО ПЕЧІНКА ХВОРА?

473

Очищати її. Як? Перший етап – промивання всієї печінкової тканини, жовчних шляхів і жовчного міхура великими кількостями трав’яних настоїв, очищають не тільки печінку, але і нирки, і легені, кишечник.

Для цього в день потрібно випивати до трьох літрів трав’яного настою (м’ята, подорожник, коров’як, триколірна фіалка, ромашка, спориш, хвощ польовий, собача кропива, шавлія) з медом (1-2 чайні ложки на 1 склянку настою плюс сік 1/4 лимона).
Але при цьому потрібно припинити всяке харчування твердою їжею.

Таким чином вдається включити відразу два цілющих процесу – очищення всіх тканин організму та харчування цих тканин на рівні клітин (трави, мед, лимон – в розчиненому стані), вимикаючи травлення.
Травні ферменти не виділяються, так як нічого розщеплювати, і вся енергія організму тепер направляється на очищення тканин.

Тільки при відсутності травлення починається активізація тканинних протеолітичних ферментів, що розщеплюють хворі, неповноцінні тканини. Розщеплюючись, вони виводяться з організму всіма можливими шляхами – через кишечник (необхідні щоденні промивання кишечника), через нирки (рясне питво), через шкіру (щоденне купання гарячою водою), через легені і носові ходи (йде інтенсивне виділення гною з носових пазух і бронхів – кашель, відхаркування).

Очищення триває 21 або 28 днів. Потім необхідно вивести назовні вміст жовчного міхура, жовчні камені. Вони за попередні 3-4 тижні розчиняються, втрачаючи свій мінеральний склад, і перетворюються в гнійні згустки, які виходять з жовчного міхура абсолютно безболісно, приймаючи на виході форму жовчних шляхів.

Їх може бути багато чи мало, різних розмірів, але зазвичай однією чищенням справа не обмежується. Необхідно проводити вигнання конкрементів 4-5 разів (прийом оливкової олії з лимонним соком за Семенової) з проміжком 4-5 тижнів.
У перервах між цими чистками необхідно дотримуватися чисто вегетаріанський харчовий режим – сирі фрукти і сухофрукти, протерті сирі овочі плюс зелені листові (щавель, салат, петрушка, коріандр, шпинат, бурякова гичка, портулак) з рослинним маслом і лимонним соком, а також овочеві бульйони і настої жовчогінних трав.

Цим методом вдається вилікувати не тільки жовчнокам’яну хворобу і ліквідувати запалення жовчного міхура, але вилікувати цироз печінки (без асциту).

А найлегше вилікувати, звичайно, вірусний гепатит (повністю, без всяких наслідків для організму), якщо з самого початку хвороби промивати кишечник 2-3 рази в день і випивати в день 3-4 л рідини: 2 л трав’яного настою з медом і соком лимона і 2 л свіжих фруктових та овочевих соків – без прийому твердої їжі. Одужання наступає на 4-5-му тижні.
Звичайний гепатит (не вірусний), гепатопанкреатіт, виліковується точно таким же способом.

Потрібно відзначити, що печінка є дуже податливим лікування органом. Будучи збільшеної навіть на 4-5 см, вона через 3-4 тижні приймає свої звичайні розміри і відновлює функції. Відомі випадки, коли після операції залишається одна, дві або три чверті тканини печінки, і тим не менш вона функціонує повноцінно, а з плином часу печінкова тканина наростає в повному обсязі.»
З книги «Золоті рецепти натуропатії» М. Оганян