Настав сезон супів! Хочете приготувати щось просте, але поживне? Ось чотири простих поради, які допоможуть зробити ваш суп більш ситним і корисним.
1. Плануйте споживання білка
У багатьох супах мало білка, але це не обов’язково погано. Головне, додайте самі. Наприклад, ви можете використовувати:
– Курка або яловичина
– Риба
– Квасоля або сочевиця
– Тофу
– Нежирний яловичий фарш
Ці інгредієнти не тільки додадуть білка, але і поліпшать смак супу.
2. Включіть складні вуглеводи
Складні вуглеводи (багаті клітковиною) засвоюються повільніше, тому суп з ними довше збереже відчуття ситості. Ці інгредієнти включають:
– Коричневий рис
– Ячмінь
– Фарро
– Кіноа
– Картопля
– Пастернак
Ці інгредієнти також додають супу цікаву консистенцію та солодкість.
3. Додайте листову зелень
Листова зелень — чудовий спосіб додати вітамінів, мінералів і клітковини в суп. Наприклад, ви можете використовувати:
– Капуста (зберігає структуру і текстуру)
– Шпинат
– Мангольд
Зелень краще додавати в кінці варіння, щоб вона не втратила своїх корисних властивостей.
4. Додайте корисні жири
Корисні жири допомагають довше відчувати себе ситими. У суп можна додати:
– Оливкова олія
– Скибочки авокадо
– Смажений нут
– Горіхи та насіння (наприклад, гарбузове насіння або мигдаль)
Це не тільки поліпшить консистенцію супу, але і додасть смаку.
Наші улюблені рецепти
Ми зібрали шість рецептів ситних супів, які обов’язково порадують вас цієї зими.
висновок: Супи заслуговують бути основною стравою. Просто наповніть свою миску білками, клітковиною, складними вуглеводами та корисними жирами для повноцінного харчування





























