додому Без рубрики Як перетворити суп на ситну їжу, багату білками

Як перетворити суп на ситну їжу, багату білками

Настав сезон супів! Хочете приготувати щось просте, але поживне? Ось чотири простих поради, які допоможуть зробити ваш суп більш ситним і корисним.

1. Плануйте споживання білка

У багатьох супах мало білка, але це не обов’язково погано. Головне, додайте самі. Наприклад, ви можете використовувати:
– Курка або яловичина
– Риба
– Квасоля або сочевиця
– Тофу
– Нежирний яловичий фарш

Ці інгредієнти не тільки додадуть білка, але і поліпшать смак супу.

2. Включіть складні вуглеводи

Складні вуглеводи (багаті клітковиною) засвоюються повільніше, тому суп з ними довше збереже відчуття ситості. Ці інгредієнти включають:
– Коричневий рис
– Ячмінь
– Фарро
– Кіноа
– Картопля
– Пастернак

Ці інгредієнти також додають супу цікаву консистенцію та солодкість.

3. Додайте листову зелень

Листова зелень — чудовий спосіб додати вітамінів, мінералів і клітковини в суп. Наприклад, ви можете використовувати:
– Капуста (зберігає структуру і текстуру)
– Шпинат
– Мангольд

Зелень краще додавати в кінці варіння, щоб вона не втратила своїх корисних властивостей.

4. Додайте корисні жири

Корисні жири допомагають довше відчувати себе ситими. У суп можна додати:
– Оливкова олія
– Скибочки авокадо
– Смажений нут
– Горіхи та насіння (наприклад, гарбузове насіння або мигдаль)

Це не тільки поліпшить консистенцію супу, але і додасть смаку.

Наші улюблені рецепти

Ми зібрали шість рецептів ситних супів, які обов’язково порадують вас цієї зими.

висновок: Супи заслуговують бути основною стравою. Просто наповніть свою миску білками, клітковиною, складними вуглеводами та корисними жирами для повноцінного харчування

Exit mobile version