Як перетворити суп на ситну їжу, багату білками

23

Настав сезон супів! Хочете приготувати щось просте, але поживне? Ось чотири простих поради, які допоможуть зробити ваш суп більш ситним і корисним.

1. Плануйте споживання білка

У багатьох супах мало білка, але це не обов’язково погано. Головне, додайте самі. Наприклад, ви можете використовувати:
– Курка або яловичина
– Риба
– Квасоля або сочевиця
– Тофу
– Нежирний яловичий фарш

Ці інгредієнти не тільки додадуть білка, але і поліпшать смак супу.

2. Включіть складні вуглеводи

Складні вуглеводи (багаті клітковиною) засвоюються повільніше, тому суп з ними довше збереже відчуття ситості. Ці інгредієнти включають:
– Коричневий рис
– Ячмінь
– Фарро
– Кіноа
– Картопля
– Пастернак

Ці інгредієнти також додають супу цікаву консистенцію та солодкість.

3. Додайте листову зелень

Листова зелень — чудовий спосіб додати вітамінів, мінералів і клітковини в суп. Наприклад, ви можете використовувати:
– Капуста (зберігає структуру і текстуру)
– Шпинат
– Мангольд

Зелень краще додавати в кінці варіння, щоб вона не втратила своїх корисних властивостей.

4. Додайте корисні жири

Корисні жири допомагають довше відчувати себе ситими. У суп можна додати:
– Оливкова олія
– Скибочки авокадо
– Смажений нут
– Горіхи та насіння (наприклад, гарбузове насіння або мигдаль)

Це не тільки поліпшить консистенцію супу, але і додасть смаку.

Наші улюблені рецепти

Ми зібрали шість рецептів ситних супів, які обов’язково порадують вас цієї зими.

висновок: Супи заслуговують бути основною стравою. Просто наповніть свою миску білками, клітковиною, складними вуглеводами та корисними жирами для повноцінного харчування