Візьміть:
один плід ківі,
стакан кефіру (будь-якої жирності),
мелену корицю на кінчику чайної ложки.
Ківі ретельно помийте, видаліть верхню тверду частину, подрібніть разом з шкіркою.
Змішайте ківі, корицю і кефір.
Напій готовий!
Спробуйте! Цей напій допоможе в короткі зимові дні підтримати захисні сили Вашого організму.
В одному ківі середнього розміру міститься: 75 мг вітаміну С, 0,3-0,4 г жиру, 11 г вуглеводів, 1 г білка, 2,6 г клітковини, 4 мг натрію, не містить холестерину. Калорійність: 46 кал.
Недавні дослідження, проведені норвезькими вченими, показали, що цей фрукт здатний спалювати жири, які блокують артерії, що знижує ризик утворення тромбів.
Цей фрукт дуже багатий на вітаміни, особливо А, В, С, мінеральними солями, а також дубильну кислоту і ферменти, які розчиняють білок. Один ківі в день покриває добову норму вітаміну С, який, як відомо, зміцнює імунну систему, кровоносні судини, підвищує опірність організму всіляким інфекціям, допомагає організму боротися зі стресом. Крім того, ківі містить багато магнію, мінеральних солей (калію) і клітковину (яка сприяє виведенню з організму холестерину і нормалізує травлення). Вживання ківі здатне зупинити низку смертельних захворювань, особливо небезпечних в умовах сучасного світу: атеросклероз, серцева недостатність, хвороба Альцгеймера, рак і хвороба Паркінсона.
Завдяки всім своїм корисним якостям — вмісту необхідних нам кальцію, білків, вітамінів та багатьох поживних речовин — кефір відновлює природний, природою даний баланс нашого організму, що необхідно для будь-якого здорового істоти.
Основні корисні якості кориці визначаються вмістом ефірних масел. Кориця володіє відмінним антисептичною дією. Кориця перешкоджає розмноженню бактерій і мікробів. У кориці присутні речовини, які подібно до інсуліну, активізують клітини, що виробляють інсулін, тим самим знижуючи рівень глюкози в крові.
Для організму людини шкоду кориця не принесе. Єдиним на що слід звернути увагу – це дозування. Корисна кориця якщо вживати її в обмеженій кількості. Не варто їсти її столовими ложками.
І якщо мала щіпка кориці посилює зорові процеси, сприяє хорошій роботі мозку, надмірно велика доза може викликати загальний занепад сил, стан пригніченості і сильний головний біль.