Мандарини можна не тільки їсти!

595

Мандарини можна не тільки їсти!У шкірці мандарина містяться ефірне масло, фітонциди, каротиноїди, вітаміни, антиоксиданти та інші цінні речовини.

Саме тому викидати таку цінну сировину просто нерозумно!

1. При метеоризмі, дисбактеріозі.
Висушену шкірку мандаринів подрібніть в кофемолці і додайте в сир, кашу, інші страви по 1 ч. ложку на порцію.

2. При бронхіті.
2 ст. ложки подрібненої сухої шкірки залийте 1,5 склянки окропу, тримайте на слабкому вогні 5 хвилин, настоюйте під кришкою годину, процідіть. Приймайте по 0,5 склянки підігрітого настою 2-3 рази на день за півгодини до їжі.

3. При сухому кашлі для кращого відходження мокротиння.
2 ст. ложки подрібненої шкірки залийте 1 склянкою горілки, настоюйте тиждень у темному місці, процідіть. Приймайте по 20 крапель настойки у чарці води 3 рази на день перед їжею.

4. При застуді, грипі, кашлі робіть інгаляції.
Жменя дрібно подрібненої шкірки мандарина обдайте окропом у посудині з вузьким отвором, дихайте парою 10-12 хв. Після процедури не виходьте на холод протягом години.

5. При грибковому ураженні нігтів ніг.
Натирайте нігтьові пластинки шкіркою мандарина 2 рази в день.

6. При втомі, частому нервовому напруженні, стресах.
Дрібно подрібнену шкірку мандарина помістіть в мішечок з бавовняної тканини приблизно розміром 10×7см, тримайте його в поліетиленовому пакеті, при необхідності вийміть з пакета, поставте перед собою і вдихайте аромат 15 хв.

7. При безсонні, нервовому напруженні, підвищеному артеріальному тиску, серцебитті.
1 склянка свіжої подрібненої шкірки залийте 3 л окропу, знову доведіть до кипіння, настоюйте під кришкою годину, процідіть і відіжміть сировину. Настій вилийте у ванну. Приймайте теплі ванни (37-38 град) за 15 хв., за годину до сну, через день.