Золоте молоко

577

Унікальний і дуже простий у приготуванні аюрведичний напій, що допомагає продовжити молодість, нормалізувати всю систему травлення, також його застосування благотворно позначається на печінки, виводить токсини, покращує колір обличчя, сприяє довголіттю.

ВАЖЛИВО! Дуже цінним дією напою є збільшення рухливості суглобів, допомога при артритах і артрозах, так як він відновлює міжхребцеву мастило і прибирає кальцієві відкладення.

Куркума володіє потужним антисептичною властивістю, покращує біохімічний склад крові, допомагає імунній системі боротися з вірусами, знижує рівень холестерину і запобігає утворенню тромбів.

Крім того, золоте молоко знижує надмірну тягу до солодкого.

Приготування:
1/4 чашки куркуми + 1/2 чашки води довести до кипіння і поварити на маленькому вогні 8-10 хвилин до формування пасти.

Перед вживанням доведіть до кипіння і зніміть з вогню, не допускаючи закипання 250 мл цільного молока, додайте :
— 1/2-1 год.л. заздалегідь приготовленої пасти,
— 1-2 ч. л. мигдалевого масла (льняне масло, олія виноградної кісточки або топлене масло)
— За традиційним рецептом в молоко можна додавати ще й мед. Однак, аюрведа вважає, що підігрітий мед перетворюється в небезпечну отруту. Тому або додавайте його в теплий напій або їжте вприкуску.
— можна додати щіпку кориці

Деяким людям може бути важко додавати масло в напій. Якщо ви відчуваєте якісь неприємні відчуття від масла — не додавайте його в напій!

Пийте «золоте молоко» на ніч або вранці, головне натщесерце.
П’ється такий напій курсом — 40 днів 1-2 рази в рік.

Увага: тим, у кого проблеми з жовчним міхуром краще не ризикувати — куркума володіє жовчогінною дією!
Протипоказання куркуми: період загострення захворювань ШЛУНКОВО-кишкового тракту, нирок, вагітність, діти до 2-х років, індивідуальна непереносимість.