Лимони заморожують в основному заради цедри. Після розморожування цедра стає більш м’якою і її зручніше вживати в їжу.
Як і у більшості інших фруктів, в шкірці лимона сконцентрований максимум поживних речовин, які допомагають регулювати рівень холестерину, зміцнювати імунну систему і запобігати раку. У ній також містяться антимікробні, антигрибкові та антибактеріальні речовини.
Регулярне вживання лимонів призводить до позитивних змін в організмі. Перерахуємо їх головні переваги:
— знижують ризик інсульту;
— профілактика раку;
— зміцнюють імунну систему;
— лікування і профілактика запалень;
— антибактеріальний ефект;
— полегшення симптомів астми;
— борються з депресією і тривогою;
— очищають нирки і печінку.
Дослідження також показали, що цедра лимона ефективна в боротьбі з більш ніж десятьма різними видами раку, і може подіяти краще, ніж традиційні лікування хіміотерапія та опромінення.
Просто додайте заморожені лимони разом з шкіркою в свій смузі й отримуйте помітний лікувальний і профілактичний ефект від напою!
Як зробити лимонний лід
1. Промийте лимони холодною проточною водою, обсушити.
2. Опустіть на хвилину в яблучний оцет для дезінфекції.
3. Приберіть в морозилку на 12 годин (на ніч).
4. Вранці, натріть весь заморожений лимон — включаючи м’якоть, шкірку і насіння.
5. Отриману масу розкладіть у лоток для льоду і приберіть в морозилку
Використовуйте заморожені кубики лимонного льоду всякий раз, коли згадайте про них, і насолоджуйтеся користю від цього натурального ліки!