ЯК ЖЕ ПРАВИЛЬНО ПИТИ МОЛОКО?

268

ЯК ЖЕ ПРАВИЛЬНО ПИТИ МОЛОКО?

1. Краще вживати свіже молоко з надійного джерела.
Тривале кип’ятіння молока (більше 15 хвилин) призводить до структурної зміни цінних білків молока в гіршу сторону (з точки зору поживної цінності), тому якщо ви кип’ятіть молоко, то знімайте його відразу після закипання.

2. Молоко, для того щоб бути засвоєним, повинно вживатися окремо від іншої їжі, або спільно з продуктами, що дають після перетравлення солодкий смак (з рисом, пшеницею, родзинками, фініками, бананами і т. д.).

3. Набагато краще засвоюється гаряче молоко з такими прянощами, як імбир, куркума, кардамон, кориця, мускатний горіх, шафран.

4. Гаряче молоко з топленим маслом і медом дозволяє успішно справлятися з простудними захворюваннями, хворобами суглобів (артрити, артрозами тощо), а також з проблемами нервової системи.

5. Молоко з імбиром підвищує імунітет і покращує роботу практично всіх органів тіла за рахунок улучшениякрови. Таке молоко краще вживати вранці.

6. Гаряче лікувальний молоко з куркумою бажано пити на ніч, воно покращує сон і психіку, відновлює кров і шкіру.

7. Молоко з кардамоном корисно для серця і нервової системи, за рахунок молока цілющі якості кардамону посилюються в 10 разів.

8. Молоко з мускатним горіхом дозволяє зупинити надто неспокійний розум, відновлює сон, дає ясність думкам, підсилює потенцію.

9. Молоко з корицею допомагає зміцнити серце, очистити кров і налагодити роботу сечовивідних шляхів.

10. Молоко з бадьяном — чудовий засіб для зняття хронічної втоми, боротьби з депресією.

11. Молоко з шафраном — одне з кращих засобів омолодження для будь-якої жінки, сприятливо впливає на психічний стан і дітородну функцію.

12. Молоко краще вживати вранці, з 6 до 9, або ввечері, з 18 до 21 години, гарячим або теплим як окремий прийом їжі або з поєднуються продуктами. Холодне молоко пити не можна. Бережіть своє травлення.

Бажаємо вам здоров’я, довголіття і мудрості !