1. Включаємо в раціон горіхи, жовтки яєць, зелені овочі, хлібні зерна неочищені, молочні продукти, м’ясо, рибу, птицю, свіжі овочі.
2. Фахівці рекомендують не переїдати, а їсти 5 разів на день потроху, щоб запасти в клітинах нервів і мозку побільше білкового сировини.
3. Ранок починаємо з багатою білками, а значить фенилаланином і тирозином, їжі: холодної відбивної котлети, нежирної шинки, ростбіфа, сиру. Найкраще поєднувати ці страви зі свіжовичавленим лимонним соком, апельсиновий містить недостатньо вітаміну С.
4. Другий сніданок або перекус може складатися з сирних сирків, салату з курчати, свіжих фруктів, горіхів.
5. Обід повинен включати темно-зелені овочі або салат. Приміром, шніцель або шматок риби з брокколі або шпинатом.
6. Увечері утримуємося від вуглеводів, воліючи індичку або рибу з великою порцією сирих овочів.
7. Якщо стрес — ваш постійний супутник, збільшіть вживання вітаміну С. Можна вживати додатково аскорбінову кислоту.
8. Настрій вже через два тижні почне помітно змінюватися в кращу сторону. А через місяць – півтора можна буде перейти до повноцінного харчування, контролюючи додатковий прийом вітамінів В6 (пивні дріжджі), З (аскорбінка), магнію і марганцю.
9. Магній, є частиною хлорофілу (зеленого пігменту) і міститься у високій концентрації в зелених овочах. Марганцем багаті хлібні зерна (неочищені), горіхи, зелені овочі і жовток.
Міцного вам здоров’я і повноцінного сну, який є кращим союзником і помічником нервової системи.