Використання вівса для зниження ваги

281

Ще з давніх часів овес цінували і шанували за свою користь. А адже і правда, це справді цінна злакова культура, яку подарувала нам природа. Овес володіє безліччю корисних для нашого організму властивостей. Так у чому його користь? І як він допомагає в боротьбі із зайвими кілограмами?

Склад і корисні властивості вівса.

Насправді складу цієї злакової культури дуже багатий. По-перше, овес містить амінокислоти, а саме: триптофан, лізин та інші. А по-друге, він багатий і мінеральними речовинами. До його складу входять — цинк, кобальт, фтор, кальцій, мідь, фосфор, магній, йод, марганець.

Користь же вівса в боротьбі із зайвою вагою, на думку фахівців, полягає у великому вмісті вітамінів. Адже в цієї злакової культури містяться вітаміни груп А, В, С, Є. Але найбільш цінною складовою є розчинна клітковина Бета-глюкан. Саме вона сприяє виведенню шлаків з організму, стимулює наше травлення, допомагає роботі товстого кишечника. Якщо на сніданок ми з’їдає вівсяну кашу, то, потрапляючи в шлунок, вона утворює в’язку масу, яка уповільнює процеси всмоктування жирів і вуглеводів. Крім того, людина відчуває повне насичення.

Щодня вживаючи овес, ми помітимо, як в нашому організмі почнуть відбуватися такі процеси:

— поліпшення роботи шлунково-кишкового тракту;

— очищення кишечника, а також зниження ваги;

— спад набряків, адже овес є і сечогінним засобом;

— лікування запалень нирок і сечового міхура, оскільки овес має протизапальну дію;

— зниження цукру в крові;

— допомагає відновити імунну, кровоносну і нервову систему;

— має жарознижувальну дію.

Застосування вівса при схудненні.

Застосування вівса з метою позбавлення від зайвої ваги схвалили навіть фахівці, які самі давно включили в свій раціон харчування цю злакову культуру. Адже його вживання допомагає не тільки прибрати зайві кілограми, але і омолодити свій організм.

Щоб овес справді допоміг в зниженні ваги потрібно правильно приготувати відвар з цього злаку. Існує кілька рецептів для схуднення. При цьому кожен з них дійсно працює, так як допомагає прибрати до 6 кг за два тижні цього курсу. Добре те, що практично не потрібно змінювати свій раціон харчування. Ось кілька рецептів відвару з вівса.

Для того щоб приготувати відвар з вівса для зниження ваги нам знадобиться два стаканчика цієї культури і води. Потрібно використовувати самі зерна, а не всякі його різновиди. Для початку ми промиємо наш овес і заллємо його холодною водою. Після чого щільно накриємо кришкою і поставимо на 12 годин. Потім ми ставимо каструльку на вогонь і доводимо до кипіння. Потім зменшуємо вогонь і варимо 1,5-2 години при закритій кришці. Якщо вода буде сильно википати, то можна трохи додати. Після закінчення часу каструльку потрібно поставити в тепле місце.

Коли ж наш відвар охолоне, його потрібно процідити, зливаючи при цьому водичку в окрему каструльку. Після чого самі зерна потрібно буде подрібнити в блендері. Отриману кашку з’єднуємо з відставленою рідиною і варимо ще хвилин 30 на повільному вогні. Потім охолоджуємо відвар, перелити в скляний посуд і прибираємо в холодильник. Вживати овес потрібно приблизно за півгодини до прийому їжі. А тривалість такого лікування становить 10-30 днів.

Є й інший рецепт приготування відвару для зниження ваги. Для цього нам знадобиться 1,5 склянки чистого вівса і 1,5 літра води. Овес заливаємо водою і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння, а потім на маленькому вогні варимо десь хвилин 20. Після цього ми проціджуємо злакову культуру і додаємо трішечки меду, знову доводимо до кипіння. Отриманий відвар остуджують, переливають в скляну посуд і прибирають в холодильник. Вживаємо отриманий напитки