ШАМПУНІ ДОМАШНЬОГО ПРИГОТУВАННЯ

478

Домашній шампунь для волосся не має у своєму складі шкідливих хімічних компонентів, абсолютно безпечний і корисний для здоров’я волосся. При застосуванні натурального шампуню голову потрібно мити тільки теплою водою. Після змочування волосся потрібно нанести шампунь і втирати його в корені волосся.

Потім споліскувати волосся і повторно нанести шампунь, але вже по всій довжині волосся, потім змити водою. Пам’ятайте, що наш організм не призначений для постійного контакту з хімією, тому намагайтеся чергувати миття волосся з звичайним промисловим шампунем і приготованим в домашніх умовах, щоб ваші волосся могли відпочивати.

Шампуні з:

Гірчичний –для жирного і нормального волосся:

Розведіть 2-3 столові ложки гірчичного порошку в теплій воді. Влийте суміш у миску з теплою водою. Опустіть у цей розчин голову і гарненько промийте, втираючи гірчицю в волосся.
Гірчиця усуває неприємний сальний блиск, волосся після неї довше виглядають чистими і блискучими, швидше ростуть.

Желатиновий – для ослабленого волосся:

1 ст. ложку будь-якого шампуню додайте до суміші з 1 жовтка і 1 ст. ложки желатину в порошку. Збийте, щоб не було грудок.
Нанесіть шампунь на вологе волосся, тримати 5-10 хвилин і добре промийте волосся. Завдяки великій кількості протеїну, волосся стають красивими і густими.

З білої глини – для випадіння волосся:

Розведіть білу глину теплою водою до сметаноподібної консистенції. Нанесіть на мокре волосся, і, помассировав, змийте. Процедуру при необхідності можна повторити. Промийте волосся водою, додавши в неї сік свіжого лимона.
Домашній шампунь з білої глини робить волосся м’яким і блискучим. Зникає лупа, волосся перестає випадати.

Житній – для жирного волосся:

Житнє борошно просійте в чашку. Потріть нею шкіру голови і сухе волосся, а потім ретельно промийте теплою водою.
Після такого миття волосся виглядають чистими і доглянутими як після миття професійним шампунем.

Жовтково-масляний – для сухого волосся:

Змішайте жовток з 1 ч. ложкою касторової і 1 ч. ложкою оливкової олії. Вимийте волосся отриманим розчином.
Такий домашній шампунь робить волосся еластичними і м’якими.

Яєчно-лимонно-масляний шампунь для додаткового обсягу:

Налийте в ємність 3 ст. ложки основи для шампуню без парфумованих добавок (продається в аптеці). Додайте 1 яйце, 1 ч. ложку лимонного соку і кілька крапель ефірного масла на ваш вибір.
Волосся після миття стають блискучими і набувають обсяг.

Хлібний – для будь-якого типу волосся:

Наріжте житній хліб тонкими шматочками і змішайте з кефіром. При сухому волоссі використовуйте жирний кефір 3,2%. і додавайте більше хліба. Для жирного волосся кефір – 1%, і хліба поменше.
Поставте суміш у тепле місце мінімум на 3 години. Збийте шампунь блендером і приступайте до миття.

Шампунь домашнього приготування – для тривалого використання:

Придбайте в аптеці основу для шампуню, не містить парфумерних наповнювачів.
50 мл основи для шампуню або оливкового, гліцеринового мила змішайте з 20-40 краплями ефірного масла і 1-2 ст. л. трав’яного відвару ( ромашкового). Додайте 1 ч. л. базового масла (наприклад, з виноградних кісточок) і 180 мл води. При бажанні в шампунь можна додати 1-2 ст. л. меду або жовтка, гліцерину або лецитину, яблучного соку або соку алое.
Якщо волосся жирне, то кількість базового масла зменшіть. Якщо сухі – збільшіть.
Ретельно перемішайте всі інгредієнти і вилийте в ємність. Термін зберігання такого шампуню – 1 тиждень. Якщо додати в нього 1 ч. л. горілки, термін зберігання збільшується до 3-4 тижнів.