Продукти поліпшують зір

503

З давніх пір медицина розробляє всілякі методи і засоби для збереження нормального функціонування найціннішого органу почуттів людини – зору. Численні медикаментозні методи, гімнастика і масаж, допомагають призупинити падіння гостроти зору. Поряд з цим лікарі-дієтологи настійно рекомендують використовувати наступні продукти для стимулювання даного органу.

Грейпфрути. Саме гіркуваті речовини, які характерні для цього цитрусового, надають неоціненну допомогу для повернення гостроти зору. У зв’язку з цим слід використовувати плід цілком, не очищаючи від плівок, які поряд з м’якоттю більш корисні для очей, ніж видавлений сік.

Капуста. Наявність вітаміну К, концентрація якого зростає у квашеної капусти, забезпечує нормальне функціонування органів зору. Правда при температурній обробці вітамін руйнується.

Журавлина і лимон необхідні для зору як джерела вітаміну С. Для поповнення організму цим вітаміном також корисно вживати в їжу перець або чорну смородину.

Білі гарбузове насіння, кешью або волоські горіхи є джерелом такого необхідного для очей цинку. Комбінація насіння гарбуза і капусти в салаті допоможуть знизити чутливість очей до світла.

Чорниця. Повний набір корисних речовин, що містяться в цій ягоді, не піддається опису. Офтальмологи здавна знають про цілющі властивості чорниці, тому і радять своїм пацієнтам регулярно вживати в їжу цю цілющу ягоду.

Дотримуючись спеціальну дієту і приймаючи в їжу вищеперелічені продукти, можна до глибокої старості зберегти стовідсотковий зір.