Про користь деяких сушених продуктів. На замітку!

506

1.Абрикоси (курага) — це лікар для серця і судин. В куразі багато калію і антиоксидантів. Курага виводить з організму шкідливий холестерин. Сушений абрикос корисний для людей c захворюваннями щитовидної залози і c цукровий діабет.

2. Ананас. Сушені ананаси є джерел калію і магнію, заліза і цинку, вітамінів групи B і клітковини, корисної для травлення. Сушені ананаси допомагають позбутися від набряків, додають сили і покращують настрій.

3.Баклажани. Найціннішим властивістю цього продукту є здатність досить швидко рятувати судини від холестеринових бляшок, і в цілому знижувати концентрацію «поганого» холестерину в крові. У баклажанах міститься багато міді, кобальту і марганцю. Це досить рідкісні елементи, які покращують склад крові і допомагають роботі селезінки. Достатньо в баклажанах і заліза, тому вони корисні при анемії.Баклажани застосовують для зниження рівня цукру в крові.

4.Банани – джерело калію, необхідного серця, печінки, мозку, кістках, зубах, але найбільше – м’язам. Кожному з нас в добу потрібно отримати найменше 1 г калію, а оптимальна добова потреба в ньому для дорослих — 3-4 м . Дітям калій теж необхідний щодоби, у кількості 16 – 30 мг на кг ваги. Банан містить білок триптофан, який перетворюється в серотонін. Серотонін покращує настрій, допомагає розслабитися і просто відчути себе щасливим.

5.Виноград (ізюм) корисний всім без винятку, особливо світлий – він містить максимальну кількість калію, багато фосфору – це допомагає під час напруженої інтелектуальної роботи, в період іспитів. Вживання родзинок — хороша профілактика пародонтозу.

6.Вишня сушена підвищує концентрацію уваги і особливо допомагає тим, хто вирішив кинути курити: містяться у вишні речовини послаблюють нікотинову залежність.

7. Груша. У плодах груші містяться унікальні ефірні олії, біологічно активні речовини, які здатні підвищувати захисні сили організму, протистояти інфекційним захворюванням, надавати протизапальну дію і навіть боротися з депресією. В дієтичне харчування c профілактичною і лікувальною метою груша включається при захворюваннях серця, печінки, нирок, цукровому діабеті, порушенні проникності капілярів.
Грушеве лікування можна проводити практично круглий рік, так як плоди при сушінні зберігають майже всі біологічно активні речовини.
Компот із засушеної груші здатний позбавити від застарілого коліту, а також підвищити сексуальну активність.

8. Сушена диня володіє хорошим тонізуючим дією, а також сечогінну, жовчогінну, протизапальну, загальнозміцнюючу, проносним, що очищає властивостями (зовнішньо очищає шкіру, при прийомі всередину — шлунково-кишковий тракт та сечовидільну систему), покращує процеси кровотворення, підсилює перистальтику кишечника, сприяє виведенню з організму холестерину, нормализующе впливає на обмін речовин. У народній медицині диню призначають виснаженим і малокровним хворим, при анемії і атеросклерозі. Особливо корисною вважається диня для осіб, які перенесли захворювання печінки і страждають запорами.

9. Кабачок містить малу кількість калорій, в ньому багато різних мікроелементів – заліза, міді, фосфору, калію, магнію і натрію. Високий вміст вітамінів групи C і B.
Кабачки рекомендують людям, що мають недокрів’я, серцево-судинні захворювання, гіпертонію.

10. Ківі. В першу чергу ківі дуже багатий вітаміном С. Його в ягоді міститься навіть більше, ніж у цитрусових. Вживання ківі сприяє зміцненню стінок судин і перешкоджає утворенню в них тромбів. Сушене ківі відмінно підійде тим, хто стежить за своєю фігурою — відмінний перекус, який зручно брати з собою в дорогу, на роботу.

11. Полуниця сушена зберігає всі свої корисні властивості протягом двох років зберігання. Особливо цінні сушені ягоди вмістом пектинових кислот, які сприяють виведенню з організму шлаків. Корисно вживати в період загострення сезонних хвороб, а саме пізня осінь і рання весна. Також ягоди сушеної полуниці славляться як потужний антидепресант.

12. Помідори сушені. Найціннішим у сушених помідорах є речовина лікопін. Цей каротиноїд був відкритий порівняно недавно і з’ясувалося, що лікопін є найпотужнішим антиоксидантом c яскраво вираженими протипухлинними властивостями. Вчені-онкологи на даний момент зуміли довести, що ця речовина здатна знищувати небезпечні клітини. Містяться в помідорах хлорогенова і кумарова кислоти істотно знижують шкоду, що наноситься організму канцерогенами, що знаходяться в сигаретному димі.

13. Гарбуз. В ee м’якоті містяться цукру, каротиноїди, пектинові речовини, клітковина, макро – і мікроелементи калію, кальцію, магнію, заліза, аскорбінова кислота, вітаміни групи В, Е, PP. Гарбуз зміцнює пам’ять, надає сили фізично слабкому організму. Гарбузову кашу корисно їсти дітям, підліткам і надмірно худим людям. Вона сприяє оздоровленню шлунка і дванадцятипалої кишки. Її корисно їсти страждаючим гастритом, ентеритом, колітом. При цукровому діабеті, підвищеної жирності крові, для виведення з організму зайвої жовчі і слизу гарбуз дає чудодійний ефект.

14.Фініки, особливо єгипетські, здатні перемогти простуду, що супроводжується високою температурою: в них містяться сполуки, близькі за структурою до ацетилсаліцилової кислоти. До речі, це один з небагатьох сухофруктів, містить багато провітаміну В5 – саме він забезпечує нам здоров’я волосся і нігтів.

15.Чорниця – абсолютний лідер за вмістом вітаміну А, здатного зберегти зір. Крім цього, вона знижує рівень цукру в крові, а тому корисна тим, хто страждає діабетом.

16.Чорнослив. Так як в ньому багато рослинної клітковини, чорнослив призначається людям c проблемами травного тракту. Чорнослив корисний при авітамінозі і недокрів’ї.

17.Яблука заповнять недолік вітамінів і мінералів, попутно поліпшивши і процес травлення. Яблука — самі низькокалорійні сухофрукти. Свіжі яблука не рекомендовані людям c виразковою хворобою шлунка і дванадцятипалої кишки, а також особам з підвищеною кислотністю шлунка. Багатьом з таких людей замість свіжих пропонують печені і сушені яблука, вони вважаються набагато безпечніше.
Сушені яблука також корисні для заміни чіпсів і сухариків. Адже у них все натурально, калорій набагато менше, а користі і вітамінів в рази більше.