(вибирайте одне із зазначених страв)
Сніданок:
вівсяна, гречана або рисова каша на нежирному молоці;
сир з зеленню або кефір з фруктами;
два варених яйця або яєчня з помідорами;
сирники запечені в духовці.
Обід:
пісний суп без додавання картоплі, салат з помідорів з пір’ям зеленого лука і петрушкою, 200 г відвареного м’яса;
рибний рулет з часником і спеціями, тушковані овочі;
цибулевий суп, шматочок індички, тушкованої в томатному соусі, листя салату;
рибні биточки і салат з капусти; човники з кабачків з м’ясом і сиром, приготовлені в духовці;
холодний томатний суп з сиром і печінка, тушкована в сметані;
гарбузова каша з рисом.
Вечеря:
овочеве рагу з приправами;
сирна запіканка з 1 ч. л. джему;
два шашличка з морепродуктів (нанизайте на вимочені у воді шпажки кілька креветок, морські гребінці і капелюшки печериць, збризніть соєвим соусом і олією, посоліть і запечіть в духовці);
солодкий салат з тертої моркви, яблук і ложки меду;
фруктовий мікс з двох апельсинів, грейпфрута і ягід журавлини.
грецький салат з кількома кубиками сиру фета;
ананасову-ягідний смузі з кількома скибочками свіжого ананаса.
Перекуси вибирайте з наступних варіантів:
яблуко (можна запікати), груша, 5 слив, велика скибочка кавуна або дині, жменя ягід;
30-40 г горіхів або сухофруктів;
склянка кефіру, молока або натурального йогурту.
Необхідні 2 л рідини повинні складатися з: води, мінералки, зеленого і чорного чаю, свіжовижатих соків.
Не забувайте, що це лише приклад правильного харчування на кожен день. Ніхто не закликає вас слідувати йому дослівно. Навпаки! Переставляючи страви місцями, прибираючи і додаючи нові, змінюючи їх у розрахунку на свій смак і бюджет, ви без праці сплануєте правильне харчування на місяць, два і більше.