Осетинські пироги з мясом.

598

Ці пироги дуже смачні: тесту мало, і воно м’яке, начинки соковиті і насичені.
Раджу дуже-дуже добре вимісити тісто, щоб воно було як можна більш еластичним, можливо, додати в тісто трохи більше борошна і бути гранично акуратними та обережними під час формування коржів.

Вам знадобиться:

Для тіста:
150 мл кислого молока або кефіру
100 мл води
50 мл рослинного масла
25 г вершкового масла
450 -500 г борошна
1/2 ст. л. цукру
1/2 ч. л. солі
1/2 ст. л. сухих активних дріжджів

Для начинки:
700 г змішаного або яловичого фаршу
половинка середньої цибулини
2 зубчики часнику
великий пучок зелені (петрушка, кінза, цибуля зелена)
1/2 ч. л. сушеного чаберу (savory)
трохи бульйону або води (за необхідності)
сіль, мелений чорний перець і мелений червоний перець за смаком.

Для змащування верху пирогів:
20 г вершкового масла

Як готувати:

1. Я робила тісто в хлібопічці, але можна робити тісто і звичайним способом.
Отже, якщо робимо тісто в хлібопічці, то просто кладемо всі інгредієнти для тіста в хлібопічку у порядку, зазначеному в інструкції (у мою хлібопічку спочатку кладуть рідкі інгредієнти, потім сухі, а зверху в ямку в борошні засипаються дріжджі). І, до речі, для дріжджового тіста рекомендую борошно завжди просіяти. Це насичує її киснем, і випічка виходить більш легким.
Ставимо на основний цикл для тіста.

2. [Приготування тіста без хлібопічки. Воду змішуємо з цукром, зверху на воду насипаємо дріжджі. Через 10 хвилин додаємо кефір, сіль, рослинне масло і розтоплене вершкове масло. Додаємо просіяне борошно, замішуємо тісто, накриваємо і залишаємо в теплому місці підходити приблизно на годину. Обминаємо і приступаємо до формування пирогів.]

3. Поки замішується тісто робимо начинку. Зелень дрібно рубаємо. Цибулю і часник також дуже дрібно рубаємо.
Змішуємо в мисці фарш, зелень, цибуля, часник, чабер. Додаємо за смаком солі, чорного і червоного перцю, перемішуємо. Додаємо трохи води або бульйону і добре вимішуємо фарш.

4. Тісто ділимо на 3 частини.
Одну частину тіста розминаємо руками на змащеній робочої поверхні в невелику коржик.
У центр коржі кладемо ком з однієї третини начинки. З’єднуємо краю коржі зверху «вузликом.»
Злегка розплющуємо корж руками.

5. Обережно переносимо корж в змащену сковороду або форму і кладемо її «швом» вниз. Акуратно розминаємо і розтягуємо корж руками, щоб вона покрила все дно форми. Товщина сирої коржі з начинкою повинна бути приблизно 1 див. В центрі робимо круглий отвір для виходу пари.

6. Ставимо в розігріту до 250 C (475 F) духовку і печемо 12-15 хвилин. Так само формуємо і печемо і залишилися два коржі. Верх готових коржів змащуємо розтопленим вершковим маслом. Укладаємо пироги в стопку.

Подаємо як основне блюдо або як закуску. Смачніше всього ці пироги в теплому вигляді.

Приємного апетиту!
#здоров’я #наше_здоровье #рецепти