Ось 10 найбільш корисних горіхів і насіння, які треба їсти кожен день

502

Вони будуть відмінною добавкою до вашого повсякденного раціону. Можна їсти потроху різних горіхів і насіння, щоб отримати максимальну користь.

1. Мигдаль.

Багато хто вважає, що мигдаль — це горіхи, але строго кажучи, це насіння мигдалевого дерева. Вам буде достатньо жмені мигдалю в день. Ці овальні горішки містять клітковину, білок, кальцій, цинк, магній, калій, фосфор, мідь, залізо і деякі вітаміни групи B.

2. Бразильський горіх.

Бразильські горіхи — це теж, строго кажучи, насіння, але їх називають горіхами з-за коричневою шкаралупи. Ці горіхи корисні для профілактики раку грудей та інших видів раку, цирозу печінки, серцево-судинних захворювань і передчасного старіння.

Крім того, вони зміцнюють серцево-судинне здоров’я, борються з діабетом 2-го типу, знімають симптоми артриту, захищають шкіру від сонця, знижують рівень поганого холестерину і протистоять анемії.

3. Кешью.

Кешью — це насправді не горіхи, а насіння, що ростуть на яблуці-кажу — плід дерева кешью.

Містяться в кешью поживні речовини дають енергію, зміцнюють серцево-судинне здоров’я, знижують рівень холестерину, сприяють виробленні гемоглобіну. Ще вони борються з діабетом 2-го типу, полегшують симптоми ПМС і підтримують здоров’я очей, волосся і шкіри.

4. Насіння чіа.

Регулярне вживання в їжу насіння чіа допоможе вам вгамувати біль у суглобах, підтримувати здоров’я травної системи, скинути зайву вагу, отримати заряд енергії, поліпшити роботу мозку, зняти депресію, перебороти артрит і захиститися від діабету, хвороб печінки і серцево-судинних захворювань.

5. Лляне насіння.

Високий вміст клітковини в лляному насіння сприяє нормальній роботі кишечника, пригнічує апетит і допомагає скинути зайву вагу.

Лляне насіння послаблює симптоми ПМС, знижує рівень холестерину, захищає від серцево-судинних захворювань, нормалізує цукор крові і знижує ризик раку. Крім того, воно корисно для здоров’я шкіри і волосся.

6. Кедровий горіх.

Хоча в кулінарії їх використовують як горіхи, з ботанічної точки зору кедрові горіхи — це їстівні насіння хвойних дерев. Рекомендована доза — 2-3 столових ложки в день.

Ці горіхи підтримують здоров’я серця, знижують рівень поганого холестерину, захищає артерії від зносу, пригнічують апетит, додають енергії і покращують зір. Також вони підвищують рівень гемоглобіну в крові, знімають втому і напругу.

7. Гарбузове насіння.

Насіння гарбуза мають плоску і трохи витягнуту форму.

Їжте регулярно, і зміцните імунітет, знизити рівень поганого холестерину, нормалізуете цукор крові, впораєтеся з тривогою і депресією, полегшення болю при артриті, підтримайте здоров’я простати, поліпшите здоров’я серця і зменшите ризик розвитку деяких видів раку.

8. Кунжутне насіння.

Насіння кунжуту високо цінуються як джерело масла, вкрай стійкого до згіркнення. Вони знижують кров’яний тиск і рівень холестерину, захищає печінку і допомагають запобігти цілий ряд хвороб: артрит, астму, мігрені, остеопороз і деякі види раку.

Увага: Надмірне вживання кунжутного насіння може викликати мігрень і синдром роздратованого кишечника у людей, чутливих до горіхів і насіння.

9. Соняшникове насіння.

Ці насіння — дар красенів-соняшників. Вони являють собою чудове джерело вітаміну E, жиророзчинного антиоксиданту.

Регулярне вживання їх в їжу допоможе послабити симптоми астми, знизити тиск, запобігти мігрені і захиститися від серцевого нападу. Рекомендована доза — ¼ склянки в день.

10. Волоський горіх.

З’їдаючи всього 30 г волоських горіхів в день (7 чищених горіхів), ви принесете велику користь своєму організму.

Регулярне вживання їх в їжу знизить ризик раку грудей і простати, знизить тиск, покращить рівень холестерину, допоможе скинути зайву вагу, стимулює роботу мозку і послабить діабет. Вони також корисні для шкіри і волосся.