Найкорисніший сніданок: 5 рецептів ранкової каші, які ви ще не пробували ?

687

Почни ранок з каші і будь у формі!

1. Пшоняна каша з гарбузом — смачний і поживний сніданок, який зігріє вас зимовим ранком!

Інгредієнти:

• 400 г гарбуза
• 1 склянку пшона
• 3 склянки знежиреного молока
• сіль

Приготування:

Гарбуз очистити від шкірки і насіння, порізати дрібними кубиками, пшоно промити 3-4 рази. Залити гарбуз молоком, посолити, довести до кипіння. Всипати пшоно, зменшити вогонь, варити 30 хвилин, час від часу помішуючи. Перекласти в горщик (або спочатку готувати в чавунці), закрити кришкою і запікати в духовці 20 хвилин при температурі 150 градусів.

2. Гречана каша з яйцем

Гречана каша безумовно, дуже корисна, але що робити, якщо її вживання стало обов’язковою буденністю? Звичайно ж не можна з цим миритися! Адже їжа, крім користі ще неодмінно повинна приносити задоволення!
Вихід є! Улюблене блюдо можна урізноманітнити абсолютно простими компонентами і воно заграє новими фарбами, не втративши, а навіть вигравши при цьому в своїй корисності

Інгредієнти:

• 1 стакан гречаної крупи
• 2 яйця
• 50 г свіжої петрушки
• 1 цибулина
• Оливкова олія, сіль

Приготування:

1. Гречку промити і обсушити. Крупу обсмажити на сухій сковороді протягом 5-7 хвилин. Гречка має стати золотистою.
2. Додати краплю олії, добре перемішати. Зняти масу з вогню, перекласти в каструлю і залити двома склянками окропу з сіллю.
3. Каструлю щільно закрити кришкою і не відкривати 15-17 хвилин.
4. Цибулину порізати соломкою і обсмажити.
5. Подрібнити варені яйця і зелень петрушки.
6. Додати в готову гречку обсмажену цибулю, яйця і зелень. Добре перемішати.

Приємного апетиту!

3. Вівсяна каша з яблуками — відмінний варіант для сніданку

Інгредієнти:

• 50 г вівсяних пластівців
• 60 г знежиреного молока
• 1 яблуко
• сіль
• 15 г меду

Приготування:

1. Яблуко дрібно нарізати і поставити в мікрохвильову піч на максимальну потужність на 4 хвилини.
2. Вівсяні пластівці залити окропом, додати трохи солі і варити до википання води, додати трохи молока, перемішати і дати закипіти. Накрити каструльку кришкою і дати каші постояти.
3. Через 5-7 хвилин додати вівсянку яблуко, мед і перемішати.

Ще можна додати в кашу кокосову стружку, мак, корицю, ванілін, а замість яблука — збиту в блендері полуницю або інші ягоди. Чи дрібно нарізані сухофрукти — загалом, варіацій багато.

4. Дієтична гарбузова каша — ідеальна як для сніданку, так і для вечері!

Інгредієнти:

• Гарбуз (0.5 шт.)
• Знежирене Молоко (1 стакан)
• Мед (2 столові ложки)
• На свій смак: горіхи, родзинки, курага, чорнослив

Приготування:

Очистіть і поріжте гарбуз, зваріть (можна на воді), злийте воду, додайте склянку молока, поваріть на маленькому вогні ще 5 хвилин. Коли каша трохи охолоне, додайте мед і розмішайте. При подачі на стіл прикрасьте блюдо горіхами, сухофруктами і т. п.
Готові, приємного апетиту!

5. Пшоняна каша з яблуками та курагою — прекрасний сніданок для тих, хто на дієті!

Інгредієнти:

• 100 г пшоняної крупи
• 50 г яблук
• 50 г кураги
• 1 склянка знежиреного молока
• стевія

Приготування:

1. Промийте пшоно 3 рази в гарячій воді. Потім залийте киплячим молоком (розбавте його в 100 г води). На маленькому вогні доведіть кашу до напівготовності.
2. Курагу дрібно наріжте і припустіть зі стевією в 50 г води до м’якості.
3. Яблука очистіть, дрібно наріжте і змішайте з курагою.
4. Фруктову масу додайте в пшоняну кашу і тепер доведіть її до готовності на водяній бані.
5. При подачі можна полити окремі порції компотом.

Приємного апетиту!