Маслини – вірні помічники в боротьбі із зайвою вагою

256

Схуднення за допомогою маслин – це справжній скарб для вашого організму, і тому непогано б навчитися включати ці чудові плоди в свій раціон, особливо в якості перекусів.

Напевно, не всі з нас в захваті від їх гіркуватого смаку, але не варто звертати на це уваги, адже як тільки ви дізнаєтеся, який ефект вони впливають на фігуру, то можемо посперечатися, що ви відразу ж ринетесь купувати ці смачні і наиполезнейшие оливки!

У світі існує близько сотні сортів маслин: одні – дрібні і зелені, інші – великі і чорні, треті – середнього розміру і коричневі. До того як потрапити на прилавки магазинів, маслини проходять процес приготування, так як у сирому вигляді вони неудобоваримы.

Хоча саме з маслин виготовляється знамените оливкова олія, споживання якого дуже корисно для здоров’я, самі плоди завжди розташовуються на другому місці. Причина, на перший погляд, очевидна: вони дуже калорійні і до того ж у них занадто багато солі, яка затримує рідину в тканинах організму. Але справа йде не зовсім так, як нам представляється, навпаки, маслини не тільки не шкодять вашій фігурі, але і можуть посприяти у нелегкій справі позбавлення від зайвої ваги.

Щоб переконати вас у тому, що маслини дійсно ефективні в процесі схуднення, надамо вашій увазі 3 вагомих аргументу:

Чим менше порція, тим нижче її калорійність

28 гм зелених маслин означає 41 ккал, 4 гм жирів, 1 гм вуглеводів, 1 гм харчових волокон. В точно такій же кількості чорних маслин – 23 калорії, 2 гм жирів, 2 гм вуглеводів і 1 км харчових волокон. Отже, ми не можемо назвати маслини більш калорійним продуктом, ніж всі інші, рекомендовані під час дієти. Звичайно, якщо знищити цілу миску оливок, то це може негативно відбитися на вашому вазі і самопочуття, але навряд чи комусь прийде в голову поглинати їх у таких кількостях.

Перешкоджають відкладенню «поганих» жирів

Маслини являють собою один з найбагатших джерел найбільш корисних жирів — мононенасичених. Вони знижують рівень так званого «поганого» холестерину і перешкоджають накопиченню організмом шкідливих жирів, які з часом перетворюються на солідні жирові запаси, від яких так важко, майже неможливо позбутися.

Володіють низьким глікемічним індексом

Третьою важливою причиною, по якій ви обов’язково повинні звернути свою увагу на маслини, якщо хочете схуднути, є той факт, що ці плоди володіють дуже низьким глікемічним індексом, — 15. Що це означає? А те, що вони постачають вас енергією не одним ривком, а поступово, не підвищуючи рівня глюкози в крові. Чи знаєте ви, що підвищена глікемія є причиною того, що ви відчуваєте голод, навіть якщо пройшло зовсім небагато часу після чергового прийому їжі? Саме це і стає причиною набору зайвих калорій з різних продуктів, коли корисних, а коли й не дуже.

Як включати маслини в свій раціон

Повернемося ж до найважливішого моменту, що стосується включення цього цінного продукту в ваш режим харчування: споживати їх потрібно щодня, але без фанатизму, щоб сіль, яка досить-таки у великих кількостях присутній в маслинах, не гальмувала скидання ваги. Найлегший спосіб – додавати маслини в салати. Візьміть, приміром, 5 зелених або чорних оливок, 1 огірок, кілька кубиків знежиреної бринзи (або сиру), салатні листя і курячу грудку, приготовану на грилі. Таке блюдо добре наситить, до того ж у ньому всього лише 200 калорій, так що воно абсолютно нешкідливо для вашої фігури.

На самому початку ми згадували, що дуже корисно використовувати маслини як перекушування між основними прийомами їжі. У найбільш великої оливці всього лише 12 калорій, так що можна спокійно з’їсти 5-6 плодів.
Маслини, нарізані кільцями, можна додавати в плов, печеня і навіть в суп. Це додасть блюдам незвичайний смак, а також дозволить не солити їх додатково, як це ви робите зазвичай під час приготування їжі.

Щоб приготувати делікатесний оливковий соус, ідеально підходить для бутербродів, не псують фігуру, потрібно взяти 2-3 ложки нарізаних маслин, трохи знежиреної сметани, 1 ложку дрібнонарізанної цибулі і 1 ложку лимонного соку.