Рецепти:
— настій з лаврового листа для прийому всередину: 10 середніх лаврових листочків залити трьома склянками окропу, настоювати протягом трьох годин і приймати по половині склянки тричі на день як цукрознижуючі засіб при цукровому діабеті, як протизапальний засіб при ревматоїдному артриті та як антибактеріальний та імуностимулюючий засіб при туберкульозі;
— якщо турбує неприємний запах з рота або запальний процес в цій області (стоматит, гінгівіт – запалення ясен), то можна просто кілька разів в день пожувати лавровий лист, після чого протягом години не потрібно нічого пити і їсти;
— легко збудливим, погано засыпающим дітям кілька лаврових листочків можна зашити в подушку – це заспокоює не гірше кореня валеріани;
— лаврові листочки можна використовувати для дезінфекції приміщення, в якому перебуває хворий; для цього потрібно заварити кілька листочків окропом, настояти 15 хвилин і вилити на блюдце або тарілку, після чого всі приміщення наповниться ароматом лаврового листа і очиститься від хвороботворних бактерій;
— лаврове масло: півтори столових ложки подрібненого лаврового листя залити склянкою очищеного олії, настоювати в темному прохолодному (але не в холодильнику) місці протягом тижня, процідити і використовувати зовнішньо для лікування запальних шкірних захворювань (у тому числі з нагноєнням), попрілостей і пролежнів;
— настій лаврового листа для зовнішнього застосування: 30 лаврових листочків заварити склянкою крутого окропу, настоювати протягом трьох годин, після чого вилити в таз з теплою водою і зробити ванночку для ніг (протягом 10 хвилин) при підвищеній пітливості ніг і неприємному запаху.