Ідеальний вечеря: овочевий «Едем»

307

?на 100грам — 60.86 ккал?Б/Ж/У— 4.45/2.71/4.63?

Інгредієнти:
Кабачок – 200 г
Морква – 1 шт

Цибуля – 1 шт
Болгарський перець — 1 шт
Помідор – 1 шт
Яйце – 2 шт
Молоко 1% – 50 г
Сир – 50 г
Сіль, перець — за смаком
Зелень — за смаком

Приготування:
Ріжемо тонкими кільцями моркву і кабачок. Це важливо, інакше вони будуть довго запікатися, в той час як інші овочі вже дійдуть до готовності. Також ріжемо чверть кільцями цибулю, помідор кільцями і перець тонкими брусочками. Змащуємо форму для запікання олією і викладаємо в неї шарами моркву, цибулю, кабачок, болгарський перець і в кінці помідори. По мірі укладання овочів солимо і перчимо їх по смаку. Ставимо овочі в духовку при 200С приблизно на 15-20 хвилин. Якщо після закінчення цього часу всі овочі стали м’якими (перевіряємо це ножем – він має легко проходити крізь овочі до дна форми), то можна заливати їх соусом.
Поки овочі запікаються в духовці, готуємо соус. Збиваємо яйця, додаємо молоко, сіль, перець і ще раз збиваємо. Ріжемо зелень, тремо на крупній тертці сир.
Виймаємо готові запечені овочі з духовки, посипаємо їх зеленню, заливаємо яєчною сумішшю, зверху посипаємо тертим сиром. Ставимо назад овочі в духовку на 5 – 7 хвилин.
Після того, як яєчна суміш «схопилася», а сир розплавився, виймаємо овочеву запіканку і даємо їй трохи охолонути.

Приємного апетиту!