Еліксир ЖИТТЯ!

422

Мокриця Омолоджує, покращує кров пам’ять зір і в цілому весь організм!

мокриця – це справжня комора корисних речовин. Особливо багато в ній вітамінів «С» і «Е», і рідкісного для рослин вітаміну «До», регулює згортуваність крові. Містить вона і мінерали: залізо, магній, мідь, кобальт, а також фітонциди.

Ця скромна рослина володіє цінними властивостями: протизапальну, антисептичну, протицингового, помірними жовчогінну та сечогінну, гіпотензивну – знижує артеріальний тиск. Сприяє лікування вегетосудинної дистонії, ішемічній хворобі серця. Мокриця покращує ЗІР у багато разів ефективніше ніж чорниця!

З давніх пір сільські лікарі використовували сік свіжої мокриці для лікування хвороб печінки і нирок, щитовидної залози (зоб у просторіччі), геморою. Дуже корисно протирати нею обличчя, особливо тим молодим, у яких нерідко висипають вугрі та прищі. Мокриця практично не має смаку і запаху, просто свіжа травичка. А якщо регулярно приймати сік свіжої мокриці, то можна вилікувати головний біль, зняти дратівливість, втому, поліпшити ПАМ’ЯТЬ. Вітамін «Е», який міститься в свіжому соку, уповільнює процеси старіння, очищає кровоносні судини, поліпшує склад крові, сприяє виведенню з організму шкідливих речовин. Звичайно, для цього недостатньо одноразового прийому соку. Треба пити сік мокриці по півсклянки три рази на день до їжі протягом трьох місяців – майже весь літній дачний сезон.
Ранньою весною, поряд з кропивою, вона годиться для приготування салатів і приправ.

Можна заготовлювати мокриць і про запас. Лікарською сировиною є наземна частина, збирають її під час цвітіння. Сушити треба в тіні, при температурі не вище 40°С. Зберігати або в полотняній торбинці, або в скляній або дерев’яній посуді з кришкою. Сухий порошок мокриці можна додавати взимку в різну їжу.