Диня лікує

448

Диню рекомендують їсти, якщо у вас анемія, захворювання печінки, атеросклероз, серцева недостатність, а також для нормалізації роботи нирок і серця і просто підвищення загального тонусу організму. Виснажений хворобою, літнім людям рекомендується їсти диню, так як цей цінний дієтичний продукт засвоюється організмом.

За дві години до їжі і в наступні дві години краще нічого не їсти — тоді диня найбільш ефективна для організму хворої людини.
При ниркових захворюваннях народна медицина рекомендує пити відвар насіння дині.

Диня заспокоює нервову систему і регулює процеси кроветоворения, для цього потрібно з’їдати не менше 300 г дині в день.
У дині більше, ніж в інших баштанних культурах, вітаміну С. Вона благотворно впливає на кишкову мікрофлору, сприяє виведенню з організму холестерину, покращує процес травлення, допомагає при запорах.

Диня не тільки допоможе вам підтримати здоров’я, але і виглядати краще, так як є чудовим косметологом. Вона відбілює шкіру і застосовується при опіках.

Частіше диню їдять в сирому вигляді, додаючи в фруктові салати та десерти. Але її можна також сушити, робити варення, джем і навіть компот.

Якщо ви хворі на цукровий діабет або проносами, вам диня протипоказана.

Як вибрати диню

– Диня повинні бути чистою, без чорних плям і тріщин. Не варто ризикувати підхопити сальмонельоз або ботулізм.

– Звичайно, ні в якому разі не купуйте розрізані дині і не просіть продавця їх різати. Як ви думаєте, продавець давно мив руки?

– Якщо диня не пахне, як би ви не дибали в неї носом, значить, вона незріла. Шукайте диню, яка виділяє сильний аромат. Такою купівлею ви залишитеся задоволені.

– Можна потьопала по дині. Як кажуть знаючі люди, глухий звук означає, що стигла диня.

– Хвостик у стиглої дині повинен бути сухим, а слід від квітки на звороті трохи м’яким, якщо сильно м’який, значить, диня переспела.