Чому не треба виливати воду рисову

352

Самий звичайний рисовий відвар — засіб, який час від часу з’являється на кухні в кожної господині, але за непотрібністю зазвичай просто виливається. А от в багатьох ресторанах Японії організована постійна продажу рисової води, і вона там дуже затребувана. У чому ж користь і сила цього простого і доступного засобу?

Зміст

  • Рисовий секрет Сходу

    • Склад і властивості відвару рису

      • Склад і калорійність рисових зерен — таблиця
      • Рисова вода як засіб східної медицини — відео
  • Як і навіщо застосовувати

    • Рецепти

      • Рисовий настій
      • Рисовий відвар
      • Рисова вода для стрункості
      • Рисова вода ферментированная
    • Лікувальні схеми — таблиця
    • Косметологія на дому

      • Відбілюємо особа
      • Очищаємо шкіру
      • Прибираємо зморшки
      • Краса шкіри і волосся з рисовим водою — відео
      • Зміцнюємо волосся
      • Позбавляємося від зайвої ваги
      • Очищення і схуднення з рисовим водою — відео
  • Особливості використання

    • Для вагітних і годуючих жінок
    • Для дітей
  • Протипоказання
  • Відгуки

Рисовий секрет Сходу

Ось уже протягом кількох тисячоліть рис є основою харчування багатьох народів Сходу. І, напевно, рівно стільки ж часу знаменита східна медицина активно використовує цілющі властивості рисової води для лікування людей від багатьох хвороб.

Чому не треба виливати воду рисовуРис — основний продукт харчування мільйонів жителів планети

Китаянки і японки донині не виливають рисовий відвар, а використовують його для збереження і примноження власної краси — так робили їхні бабусі і дідусі їх бабусь… В деяких китайських селах ось вже багато поколінь жінок миють голову виключно рисової водою, не визнаючи ніяких шампунів, і мають у результаті абсолютно приголомшливі волосся.

Чому не треба виливати воду рисовуКитаянки, які миють голову рисовим відваром, славляться довжиною і густотою волосся

Диво-вода — більшість з нас банально виливає в каналізацію — дійсно здатна вирішити проблеми, з якими далеко не завжди можуть впоратися навіть найдорожчі патентовані засоби для лікування та догляду за зовнішністю. У чому ж сила цієї не надто презентабельною на вигляд мутнуватою рідини?

Чому не треба виливати воду рисовуНіколи не виливайте рисовий відвар — це марнотратство!

Склад і властивості відвару рису

Цілком природно, що рисова вода містить в собі точно ті ж речовини, які входять і до складу рисових зерен. Концентрація цих інгредієнтів у рисової воді залежить від її насиченості і способу приготування.

Чому не треба виливати воду рисовуРисовий відвар увібрав в себе всі кращі властивості рису

Склад і калорійність рисових зерен — таблиця

НутрієнтКількістьНорма% від норми у 100 г% від норми у 100 ккал100% норми
Калорійність303 кКал1684 кКал18%5.9%1683 р
Білки7.5 м76 г9.9%3.3%76 г
Жири2.6 р60 г4.3%1.4%60 г
Вуглеводи62.3 р211 р29.5%9.7%211 р
Харчові волокна9.7 р20 г48.5%16%20 г
Вода14 г2400 м0.6%0.2%2333 р
Зола3.9 р~
Вітаміни
Вітамін В1, тіамін0.34 мг1.5 мг22.7%7.5%1 г
Вітамін В2, рибофлавін0.08 мг1.8 мг4.4%1.5%2 г
Вітамін В4, холін85 мг500 мг17%5.6%500 г
Вітамін В5, пантотенова0.6 мг5 мг12%4%5 г
Вітамін В6 піридоксин0.54 мг2 мг27%8.9%2 г
Вітамін В9, фолати35 мкг400 мкг8.8%2.9%398 г
Вітамін Е, альфа токоферол, ПЕ0.8 мг15 мг5.3%1.7%15 г
Вітамін Н, біотин12 мкг50 мкг24%7.9%50 г
Вітамін РР, НЄ5.3 мг20 мг26.5%8.7%20 г
Ніацин3.8 мг~
Макроелементи
Калій, K314 мг2500 мг12.6%4.2%2492 р
Кальцій, Ca40 мг1000 мг4%1.3%1000 м
Кремній Si1240 мг30 мг4133.3%1364.1%30 г
Магній Mg116 мг400 мг29%9.6%400 г
Натрій Na30 мг1300 мг2.3%0.8%1304 р
Сірка, S60 мг1000 мг6%2%1000 м
Фосфор, Ph328 мг800 мг41%13.5%800 г
Хлор, Cl133 мг2300 мг5.8%1.9%2293 р
Мікроелементи
Алюміній, Al912 мкг~
Бор, B224 мкг~
Ванадій, V400 мкг~
Залізо, Fe2.1 мг18 мг11.7%3.9%18 г
Йод, I2.3 мкг150 мкг1.5%0.5%153 г
Кобальт, Co6.9 мкг10 мкг69%22.8%10 г
Марганець, Mn3.63 мг2 мг181.5%59.9%2 г
Мідь, Cu560 мкг1000 мкг56%18.5%1000 м
Молібден, Mo26.7 мкг70 мкг38.1%12.6%70 г
Нікель Ni51.6 мкг~
Селен Se20 мкг55 мкг36.4%12%55 г
Фтор, F80 мкг4000 мкг2%0.7%4000 г
Хром, Cr2.8 мкг50 мкг5.6%1.8%50 г
Цинк Zn1.8 мг12 мг15%5%12 р
Засвоювані вуглеводи
Крохмаль і декстрини61.4 р~
Моно — і дисахариди (цукру)0.9 мmax 100 г
Галактоза0.08 г~
Мальтоза0.2 г~
Сахароза0.46 м~
Незамінні амінокислоти
Аргінін0.6 м~
Валін0.4 г~
Гістидин0.19 р~
Ізолейцин0.28 г~
Лейцин0.69 р~
Лізин0.29 р~
Метіонін0.15 г~
Метіонін + Цистеїн0.29 р~
Треонін0.26 г~
Триптофан0.09 р~
Фенілаланін0.41 р~
Фенілаланін+Тирозин0.7 м~
Замінні амінокислоти
Аланін0.39 р~
Аспарагінова кислота0.64 р~
Гліцин0.35 г~
Глутамінова кислота1.28 г~
Пролін0.36 м~
Серин0.32 г~
Тирозин0.29 р~
Цистеїн0.14 г~
Стероли (стерини)
бета Ситостерол50 мг~
Жирні кислоти
Омега-3 жирні кислоти0.04 гвід 0.9 до 3.7 м4.4%1.5%1 г
Омега-6 жирні кислоти0.89 мвід 4.7 до 16.8 р18.9%6.2%5 г
Насичені жирні кислоти
Насичені жирні кислоти0.4 гmax 18.7 г
14:0 Міристинова0.01 г~
16:0 Пальмітинова0.35 г~
18:0 Стеаринова0.04 г~
20:0 Арахіновая0.01 г~
Мононенасичені жирні кислоти0.97 рвід 18.8 до 48.8 р5.2%1.7%19 г
16:1 Пальмитолеиновая0.01 г~
18:1 Олеїнова (омега-9)0.95 м~
Поліненасичені жирні кислоти0.93 рвід 11.2 до 20.6 р8.3%2.7%11 г
18:2 Лінолева0.89 м~
18:3 Ліноленова0.04 г~

Чому не треба виливати воду рисовуЗерна рису — джерело корисних для людського організму речовин

При середній концентрації 250-грамової чашки рисового відвару міститься 150 кілокалорій, що однозначно дозволяє називати дієтичним цей корисний продукт.

Такий багатий хімічний склад безпосередньо визначає різноманітні цілющі властивості рисової води. Вона має дуже широкий спектр застосування в лікувальних цілях:

  • покращує загальний стан і тонус організму;
  • збагачує мінералами, вітамінами, іншими корисними речовинами;
  • очищає кишечник від токсинів і патогенної мікрофлори;
  • лікує розлади травлення, гастрит і виразку;
  • справляється з метеоризмом;
  • купірує запальні процес;
  • виводить надлишки рідини;
  • справляється з дерматологічними проблемами.

Чому не треба виливати воду рисовуПийте рисовий відвар — травлення буде вам вдячне

Рисова вода як засіб східної медицини — відео

Як і навіщо застосовувати

Рисові настої і відвари ефективно використовуються насамперед як найсильніші природні сорбенти, виявляючи всі свої найкращі цілющі якості ка при зовнішньому, так і при внутрішньому застосуванні.

Чому не треба виливати воду рисовуРисова вода виведе з організму все шкідливе, щоб звільнити місце для користі

Рецепти

Незважаючи на те, що рисова вода складається тільки з двох компонентів: власне рису і води, різних способів приготувати її існує досить багато.

Чому не треба виливати воду рисовуПриготування рисової води — процес нескладний, але захоплюючий

Рисовий настій

Рисову воду можна приготувати без кип’ятіння — тоді в ній збережеться максимальну кількість вітамінів та інших нестійких до термічної обробки з’єднань. Такий препарат чинить більш м’яке, щадне дію на організм.

  • Стакан перебраного рису потрібно залити холодною водою і перемішати, видаляючи спливають на поверхню домішки.
  • Потім відкинути крупу на друшляк і ще раз швидко промити під сильним струменем проточної води.
  • Висипати рис простору в неметалічну посуд і налити туди літр кип’яченої води кімнатної температури.
  • Настоювати півгодини, після чого перемішати і відразу ж злити багата корисними речовинами рисову воду.
  • Така вода добре зберігається в холодильнику, але не довше двох діб; перед вживанням її треба перемішувати і трохи підігрівати.
  • Чому не треба виливати воду рисовуДобре перемішуйте рисовий настій перед кожним вживанням

    Рисовий відвар

    Більш концентроване і потужно працююче засіб готується шляхом виварювання рисових зерен. Цей препарат використовується в лікувальних цілях, застосовується для догляду за зовнішністю і схуднення.

  • Стакан очищеного від домішок і промитого від бруду рису залити двома літрами холодної води і поставити на сильний вогонь.
  • Швидко довести до кипіння, не забуваючи помішувати, щоб крупа, развариваясь, не пригоріла.
  • Зменшити вогонь до мінімального і продовжувати прогрівання до тих пір, поки рис не стане зовсім м’яким.
  • Обережно зцідити студнеобразную рідину і остудити її — рисовий відвар готовий; він може зберігатися в холодильнику до трьох діб.
  • Чому не треба виливати воду рисовуРисовий відвар — це класика східної медицини

    Рисова вода для стрункості

    Цей рецепт прийшов до нас зі Сходу — як і багато чого корисного і цікавого, що пов’язано з рисом. Регулярно вживаючи насичений рисовий напій, азіатські красуні могли собі дозволити ніяк інакше не піклуватися про тонкої талії, гладкості шкіри і відмінному кольорі особи.

  • В товстостінну (бажано емальований) посуд висипати склянку добірного білого рису, залити трьома літрами води.
  • Помішуючи, довести до кипіння і щільно закрити посуд кришкою.
  • Відрегулювати вогонь таким чином, щоб рідина не кипіла, а тужила.
  • У подібному режимі відвар готується 4-6 годин.
  • У гарячому вигляді концентровану рисову воду, не перетираючи, відціджують крізь сито і дають охолонути.
  • Зберігають на холоді три доби, вживають в холодному вигляді.
  • Чому не треба виливати воду рисовуЗдорове харчування і рисовий відвар — гарантія стрункості і гарного настрою

    Рисова вода ферментированная

    Якщо відвар рису злегка заграв, це зовсім не означає, що він зіпсувався. Почався процес ферментації, який збагатить народний засіб новими властивостями та розширить спектр його застосування. У такому розчині з’являється більше вітамінів і антиоксидантів; велику користь людському організму можуть принести і ферменти, що утворилися в процесі зброджування.

    Чому не треба виливати воду рисовуУ ферментированном відварі користі ще більше, ніж у звичайному

    Ферментовану воду можна використовувати зовнішньо (для лікування шкірних проблем і в косметичних цілях), а можна вживати як загальнозміцнюючий, тонізуючий і лікувальний препарат.

  • Залити промиту рисову крупу втричі більшим обсягом води, ніж це потрібно при звичайному варінні, і поставити на вогонь; постійно помішувати.
  • Як тільки рис закипить, відкинути його на друшляк і зібрати утворився відвар; сам рис можна буде залити свіжою водою і доварити, щоб використовувати на власний розсуд.
  • Злиту рисову воду підготувати до ферментированию: перелити в прозору посуд і залишити на добу в теплому світлому місці — найкраще на підвіконні під прямими сонячними променями.
  • Через день відвар злегка «запузырится» — у цей момент його потрібно буде знову налити в каструльку і поставити на максимальний вогонь, швидко довести до кипіння і відразу ж зняти з плити.
  • Таким чином ви зупиняєте процес бродіння; тепер ферментований відвар слід охолодити природним чином, а потім перемістити в холодильник для зберігання.
  • Якщо препарат буде використовуватися в домашній косметології, не завадить додати в нього трохи ефіру (лаванди, розмарину, грейпфрута, чайного дерева) — 7-8 крапель на літр.
  • Чому не треба виливати воду рисовуЗасіб від багатьох хвороб — рисовий відвар

    Лікувальні схеми — таблиця

    ПризначенняСхема застосування
    При проносі
    • протягом дня 4-5 раз випивати по половині склянки міцного відвару рису з дрібкою солі;
    • пити маленькими ковтками між прийомами їжі.
    При отруєнні
    • на тлі голодування — пити тільки концентрований рисовий відвар;
    • кількість прийомів за добу необмежено;
    • разова доза — 50-100 грамів.
    При гастриті і болях у шлунку
    • вранці і увечері випивати по склянці рисового відвару;
    • лікування проводити курсами по два тижні, після 5-денної перерви курс можна повторити.
    При блювоті
    • після промивання шлунка — рисовий відвар пити невеликими порціями, не більше третини склянки за раз;
    • кількість прийомів — по необхідності.
    При панкреатиті
    • приготувати настій з коренів кульбаби (столова ложка лікарської сировини на склянку окропу);
    • змішати настій з міцним рисовим відваром у пропорції 1:1;
    • пити по склянці цілющого коктейлю вранці і перед сном;
    • лікувальний курс — 3 тижні.
    При коліті
    • рисовий настій — 1 склянку натщесерце, ще один випити через годину після вечері;
    • можна використовувати рисовий відвар як основу для коктейлів з різними овочевими і фруктовими фрешами;
    • курс лікування — місяць.
    При екземі
    • робити примочки або промивати уражені місця;
    • за день провести не менше трьох процедур.

    Косметологія на дому

    Рисова вода дуже корисна для волосся, нігтів і шкіри; її регулярне застосування:

    • очищає, тонізує, звужує пори;
    • захищає від шкідливого впливу сонячних променів;
    • живить і насичує її корисними елементами;
    • уповільнює процес старіння;
    • покращує кровообіг і відновні процеси;
    • прибирає вогнища запалення і подразнення.

    Чому не треба виливати воду рисовуВ домашній косметології застосування рисової води дуже ефективно

    Відбілюємо особа

    Відмінний відбілюючий ефект дає регулярне, вранці і ввечері, умивання обличчя свіжим рисовим настоєм. Мило та інші миючі засоби використовувати при цьому не треба. Непоганих результатів, особливо при жирній шкірі, можна досягти протираниями особи косметичним льодом, приготованим з того ж рисового настою.

    Чому не треба виливати воду рисовуРис дарує шкірі обличчя свою білизну

    Очищаємо шкіру

    Для жирної, багатої прищами і чорними точками шкіри обличчя як не можна краще підійде ферментований рисовий відвар.

  • Перед використанням відвар потрібно підігріти до температури трохи вище кімнатної.
  • Препарат вживати в нерозведеному вигляді — змочіть в ньому ватний диск і повільними круговими рухами втирати по масажних лініях в проблемні ділянки попередньо розпарених особи.
  • Дати підсохнути протягом 15-20 хвилин і нанести відвар особа повторно.
  • Почекати ще приблизно з чверть години і вмиватися мінеральною водою.
  • При особливо чутливій шкірі можна на завершення нанесіть тонкий шар протизапального крему.
  • Процедури можна робити три рази на тиждень до повного очищення шкіри.
  • Чому не треба виливати воду рисовуЧиста шкіра — заслуга рисового відвару

    Прибираємо зморшки

    Відмінним освіжаючим властивістю володіє маска для обличчя на основі концентрованого відвару рису. Приємними бонусами регулярного застосування стане згладжування нерівностей шкіри — навіть дрібних шрамиков, освітлення пігментних плям і веснянок, а також поліпшення пружності і кольору обличчя. Косметична процедура універсальна і підходить для всіх типів шкіри.

    Інгредієнти:

    • рисовий відвар — 3 столові ложки;
    • вівсяні пластівці — 2 столові ложки з гіркою;
    • жовток курячого яйця;
    • масло зародків пшениці — 0,5 чайної ложки;
    • лимонний фреш — 5-6 крапель.

    Чому не треба виливати воду рисовуРисова вода пере зморшки

    Застосування.

  • Вівсянку змолоти на кавомолці як можна дрібніше.
  • Рисовий відвар підігріти приблизно до 40 градусів, висипати в нього вівсяну муку і дати постояти хвилин п’ять.
  • Додати в суміш інші компоненти, вимішати до однорідності і трохи збити.
  • Захистити ніжну шкіру навколо очей і губ тонким шаром масла зародків пшениці і нанести маску на обличчя.
  • Полежати 20 хвилин в розслабленому стані і змити маску теплою водою.
  • Краса шкіри і волосся з рисовим водою — відео

    Зміцнюємо волосся

    Приємною гладкості, блиску і навіть ефекту ламінування волосся можна досягти, миючи їх після кожного миття ферментованим рисовим відваром, розведеним м’якою водою в пропорції 1:5. Почніть процедуру з того, що промассируйте з відваром шкіру голови, потім обполосніть їм все волосся. Змивати природне засіб не потрібно — просто добре підсушіть волосся.

    Чому не треба виливати воду рисовуВикористовуйте рисову воду як бальзам або навіть шампунь для волосся

    Позбавляємося від зайвої ваги

    Велика кількість популярних і ефективних дієт так чи інакше пов’язано з вживанням рису. Відвар цього злаку без шкоди для організму допомагає позбавитися від непотрібних кілограмів.

    Чому не треба виливати воду рисовуХуднути з рисовим відваром легко і приємно

  • Випити натщесерце склянку прохолодного рисового відвару — пити його слід не залпом, а маленькими ковтками, не поспішаючи.
  • Через годину-півтори після прийому відвару можна поснідати.
  • Протягом дня можна без обмежень вживати препарат як енергетичне питво, розбавивши відвар холодною кип’яченою водою в співвідношенні 1:10.
  • Вечеря бажано замінити склянкою густого рисового відвару, розбавивши його чайною ложкою оливкової олії і трохи присолив.
  • Раціон харчування може бути різним, але звичайно рисова вода просто доповнює звичні вам страви — мінус один кілограм в день гарантовано.
  • Тривалість такої дієти — тиждень; потім можна влаштовувати собі щотижневі розвантажувальні дні на рисовому відварі.
  • Очищення і схуднення з рисовим водою — відео

    Особливості використання

    Рисова вода — улюблений напій не тільки в странвх Сходу. В Латинській Америці на її основі готують дуже популярні безалкогольні тоніки з фруктами і спеціями; їх обожнюють усі — від дітей до старих. У наші традиції рисова вода поки ще не увійшла настільки органічно. Однак є відповідальні періоди життя, коли до вживання цього цілющого продукту слід поставитися з особливою увагою.

    Чому не треба виливати воду рисовуУ рисової води є традиції та особливості застосування

    Для вагітних і годуючих жінок

    Рисові відвари незамінні в період виношування дитини. Це безвідмовний народний засіб, не завдаючи шкоди здоров’ю жінці та її дитині, допоможе позбутися від багатьох неприємностей:

    • токсикозу;
    • підвищеного тиску;
    • проносу;
    • набряків;
    • надмірної стомлюваності.

    Багатий склад рису забезпечить усіма необхідними елементами організм майбутньої мами і плоду, допоможуть жінці зберегти нормальний стан зубів, волосся і шкіри. А в період грудного вигодовування цей чудовий препарат покращує лактацію.

    Чому не треба виливати воду рисовуРисовий відвар — помічник грудного вигодовування

    Для дітей

    Якщо у малюка немає схильності до хронічних запорів, то після півроку йому можна починати давати рідкий рисовий відвар в якості прикорму. Рисова вода сприяє формуванню повноцінної роботи серцево-судинної і нервової системи, мозкової діяльності, перистальтиці кишечника, допомагає дитині швидко відновитися після перенесених захворювань.

    Чому не треба виливати воду рисовуДля нормалізації дитячого травлення рисовий відвар — ідеальний засіб

    До складу рису не входить глютен, цей гіпоалергенний продукт добре допомагає маленьким дітям при діареї, нудоті, відрижці, метеоризмі.

    У підлітковому віці це народний засіб теж дуже корисно: рисова вода стабілізує нервову систему і обмін речовин, ефективно очищає проблемну шкіру від висипань, які часто докучають підліткам.

    Протипоказання

    Щоб вживання рисової води було ефективним і безпечним, слід попередньо пройти медичне обстеження, таким чином виключити ряд проблем, при яких цей препарат протипоказаний:

    • індивідуальна непереносимість рису;
    • хронічні запори;
    • кишкові кольки;
    • запалення товстої кишки;
    • імпотенція;
    • надмірне ожиріння.

    Чому не треба виливати воду рисовуІснують ситуації, в яких протипоказаний навіть нешкідливий рисовий відвар

    Не зловживайте рисовими відварами — надмірне захоплення цим народним засобом може викликати прикрі побічні ефекти — наприклад, нашкодити чоловічому здоров’ю. Не рекомендується застосовувати рисові відвари дітям у віці до шести місяців. Якщо ж необхідність у препараті все-таки виникає, то давати його дитині слід під суворим контролем лікаря.

    Відгуки

    У 0,5 л киплячої води я кладу чайну ложку з верхом рису і варю на дуже маленькому вогні. Рис вариться 40 хвилин. Потім я його охолоджую і проціджую відвар через марлю. П’ю відвар теплим по 1/4 склянки кожні 2-3 години. Допомагає рисовий відвар швидко.

    наташа

    http://forum.say7.info/topic50754.html

    Головне рис не промивати. Так більше слизу корисної виходить.

    Tsarapka

    http://forum.say7.info/topic50754.html

    Для відбілювання обличчя рецепт: столову ложку рису заллємо невеликою кількістю води і поставимо на вогонь. Будемо заважати періодично, не дозволяючи рісу розваритися. Рисовий відвар процідимо через марлю, і коли відвар охолоне, поставимо його в холодильник. Такий косметичний лід з рисового відвару використовуємо перед тим, як лягти спати. Зберігаємо крижаний рисовий відвар не більше трьох днів.

    Ельвіра

    http://www.woman.ru/beauty/face/thread/3868764/7/

    Багато радили рисовий відвар від проносу для малюка, не з першого разу зміг його дати дитині, але все ж таки допоміг.

    Аманда

    https://www.baby.ru/blogs/post/96878216-32602607/

    Рисова вода омолоджує, додає гладкість і покращує колір не тільки шкіри, але й волосся, якщо використовувати її як ополіскувач.

    Paradox

    https://privoroti.com/forum/risovaya-voda-t9844.html

    Це один з найдоступніших засобів у світі — рисова вода. А по ефективності і різноманітності застосувань її можна порівняти хіба що з содою або лимонним соком.

    Validе

    http://korolek.com/forum/threads/ja-domoxozjajka.30/page-14

    Рисовий відвар, є ще й мінімально дратівної ослаблений шлунок їжею.

    om-nom-nimouse

    https://www.linux.org.ru/forum/talks/10359791

    Рисовий відвар готується так: кладете рис в холодну воду, промиваєте і варіть. через деякий час з рису виділяється крохмаль. збираєте його ложкою в окрему ємність. Остужаете і годуєте.

    Asanov Alex

    http://forum.doberman.info/index.php?topic=447.0

    Для схуднення рисовий відвар слід випивати на сніданок, а також протягом дня в якості лікувального тоніка, збільшує кількість енергії.

    никтар

    http://moscherb.ru/forum/30-3120-14

    Є маса аргументів на користь того, щоб ніколи не виливати рисову воду — це цінний продукт для краси і здоров’я. Просте, доступне всім, перевірена століттями і навіть тисячоліттями народний засіб допоможе кожному, хто поставиться до нього з повагою, надовго зберегти молодість, привабливість, бадьорість тіла і духу.