6 здорових перекусів

491

1. АПЕЛЬСИН
Скільки? Один середній.
Навіщо? У ньому багато вітаміну C. Цей потужний антиоксидант захищає мозок від вільних радикалів, які погіршують пам’ять і негативно впливають на здатність приймати рішення.

2. ЯБЛУКО
Скільки? Одне.
Навіщо? Клітковина і пектини яблук покращують травлення, калій допомагає в роботі нирок, залізо регулює кровотворення, а вітаміни A, C, E, P, групи В плюс марганець, мідь плюс рослинні антибіотики-фітонциди підвищують імунітет і зміцнюють захисні сили організму.

3. МАНГО
Скільки? 100 р.
Навіщо? Фолієва кислота, яку він містить, активізує виробництво норадреналіну, що стимулює роботу нервових клітин.

4. СИР
Скільки? 100 г
Навіщо? Організм використовує вітамін B12, якого багато в сирі, щоб виробляти холін. З холіну синтезується найважливіший нейромедіатор-передавач нервового імпульсу — ацетилхолін, який поліпшує інтелектуальні здібності і допомагає тобі бути уважним і сконцентрованим.

5. НАСІННЯ ГАРБУЗА
Скільки? 1 ст. л.
Навіщо? Тут тобі і повний набір корисних жирних кислот омега — 3 та омега-6, і вітаміни А і Е, цинк. Цей мінерал сприяє передачі нервових імпульсів по всьому тілу, бере участь у роботі областей мозку, що відповідають за емоції, пам’ять, інстинкти і сон.

6. ВОЛОСЬКІ ГОРІХИ
Скільки? Жменя.
Навіщо? Волоські горіхи містять альфа-ліноленову кислоту, необхідну для будівництва мозкових і нервових клітин. Самостійно наше тіло виробляти її не здатне.
6 здорових перекусів ЗБЕРЕЖИ пост, щоб не втратити!