2 рецепта відвару вівса для очищення печінки, відгуки і ефективність

425

Не можна сказати, що в організмі людини є головні і другорядні органи. Кожна система виконує певну функцію і відповідає за той чи інший блок завдань. На печінку покладається найбільша кількість функцій. Вона фільтрує кров, служить кровотворних органом, що відповідає за імунітет, синтезує деякі вітаміни та інше. Тому людина просто зобов’язаний дбати про цьому важливому органі. Корисно проводити очищення печінки вівсом. Така процедура важлива як для самого органу, так і для всього організму в цілому.

Користь вівса для печінки і всього організму

Щоб більшість життєво важливих процесів в організмі протікало стабільно, необхідно підтримувати клітини печінки у здоровому активному стані. Найцікавіше, що печінка ніколи не болить, так як не має нервових закінчень і людина не підозрює про її «страждання». Що ж може стати сигналом для перевірки печінки, її лікування та профілактики?

Для початку варто попередити, що швидко домогтися очищаючого ефекту з допомогою вівса не вийде. Курс лікування і профілактики займе близько 2-3 місяців, і якщо у вас вистачить сил і терпіння, то ваш організм буде чисте, стерильне. Головне знайти якісний, не оброблений пестицидами овес, вирощений в екологічно чистих районах.

Рецепт 1: 1 стакан промитого вівса залити 3 літрами холодної води, довести до температури 80 градусів і поставити в духовку з температурою до 150 градусів. Овес має нудитися в емальованому посуді близько 2 годин. Охолоджений настій ретельно віджати і вживати за 30 хвилин до їжі по 2/3 склянки вранці і ввечері в теплому вигляді.

Рецепт 2: 1 столову ложку подрібнених зерен вівса засипати в термос, залити 1 літром окропу і настоювати 10-12 годин. Настій приймати за вказаною вище схемою. У день слід випивати до 500мл вівсяного настою.

Не завадить кілька тижнів посидіти на маложирной дієті, щоб печінка повноцінно відпочила і очистилася. До речі, у відгуках про очищення печінки вівсом дуже багато відзначають ефективність методу. Тут найважливіше, не зупинятися на півдорозі, а наполегливо робити відвари 2-3 місяці.