10 натуральних засобів для підняття гемоглобіну

310

1. Буряк. Її можна як натирати на тертці, так і робити з неї буряковий сік. (Але не зловживайте буряковим соком, він дуже агресивний для травної системи).

2. Морквяний сік. Найбільший ефект, якщо пити 3-4 рази в тиждень по склянці. На один стакан соку припадає близько 500 грам моркви.

3. Гречка (особливо зелений).

4. Яйця (з гарним соковито жовтого кольору жовтком)

5. Курага і сухофрукти взагалі — у них вміст заліза вище, ніж у свіжих фруктах.

6. Темно-зелені та червоні овочі, фрукти і ягоди (шпинат, свіжа зелень, квасоля, зелені яблука, червоний виноград, темна смородина, журавлина, сухий шипшина, гранат, полуниця)

7. Чаванпраш – перевірений і дуже ефективний засіб для підняття гемоглобіну, поліпшення реологічних властивостей крові, і не тільки.

8. Мед з волоськими горіхами і журавлиною– прекрасний засіб для підвищення цінного білка в крові. Можна змішати в рівних пропорціях. Краще буде вживати відразу дрібними порціями, як тільки приготували.

9. Напій з шипшини з медом – корисний не тільки для імунітету і загальної життєвої сили, але і для підвищення гемоглобіну. Шипшина потрібно заварити в термосі на кілька годин, а мед додати безпосередньо перед вживанням.

10. Трав’яний збір. Взяти по дві столові ложки кропиви та листя ожини, а також по три столових ложки звіробою і квіток ромашки. Все це подрібнити, перемішати і помістити в термос, залити близько 700 грамів окропу. Настоявшийся настій пити по склянці три рази в день.